Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klussen

De grootste boosdoeners van rioollucht in huis!


Vieze luchtjes in huis heb je in heel veel verschillende soorten. Je hebt vieze luchtjes die je zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld door volle vuilniszakken, stapels was in de wasmand, of stank van oude schoenen. De oorzaken hiervan zijn vrij duidelijk, en kunnen ook vrij gemakkelijk door jezelf opgelost worden. Maar er zijn ook vieze luchtjes in huis, waarvan je niet weet hoe je ze op moet lossen. Sterker zelfs, je weet niet waar het vandaan komt. Rioollucht is daar een heel goed voorbeeld van, één van de grootste ergernissen in huis, als het gaat om stank. Vandaag willen we het hebben over de grote boosdoeners van rioollucht in huis.

Lekkage

De meeste mensen die last van rioollucht hebben in huis, hebben te maken met een lekkage. Lekkage is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van rioollucht in huis. De lekkage kan zitten in een afvoer van het toilet, de wasmachine of de vaatwasser. Daarnaast kan je ook denken aan de waterleidingen, de cv ketel of de kruipruimte.

Gebrekkige ontluchting

Rioollucht kan constant zijn, maar het kan ook in vlagen komen. Heb je alleen last van rioollucht als het flink heeft geregend? Dan is de kans groot dat je problemen hebt met de ontluchting van je riool. Als de ontluchting niet in orde is, wordt er de lucht uit het riool gedrukt, waardoor er rioollucht uit de WC of afvoerputjes komt.

Verzakking

Heb je naast rioollucht ook last van kleien rioolvliegjes? Kleine irritante vliegjes, waarvan je ook niet weet waar die vandaan komen? Dan zou een verzakking van de rioolbuis een oorzaak kunnen zijn. Dan is het belangrijk om een rioleringsbedrijf in te schakelen voor hulp. Neem contact op met Strooming voor meer informatie.

Verstopping

Een andere belangrijke oorzaak van rioollucht in huis is verstopping. Merk je bijvoorbeeld dat het water niet goed weg loopt uit de vaatwasser? Of heb je last van slechte doorspoeling van het toilet? Dan kan je te maken hebben met een verstopte leiding. Er zijn hele eenvoudige oplossingen om voor dit probleem. Je zou bijvoorbeeld heet water vermengd met soda door de afvoerputjes kunnen spoelen. Daarnaast zijn er heel veel middelen verkrijgbaar die helpen bij het ontstoppen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.