Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inspirerende kinderkamer leeshoek
Kinderkamer inspiratie

Inspirerende kinderkamer leeshoek


Sina Gwosdzik en Jakob Dannenfeldt uit Duitsland vormen samen het productontwerpers team van jäll & tofta. In hun portfolio vind je heel veel super leuke en inspirerende projecten. En één van die projecten wil ik vandaag heel graag laten zien. Voor een kinderkamer hebben ze onderstaande super leuke leeshoek gecreëerd!

Inspirerende kinderkamer leeshoek

Hier heb ik eerder ook geschreven over leeshoeken met de mooiste inspiratie voorbeelden, maar een ‘normale’ leeshoek in de woonkamer of slaapkamer is natuurlijk heel anders dan een leeshoek in een kinderkamer. Net als kinderkamers in het algemeen kan je een kinderkamer leeshoek veel leuker en speelser inrichten. De kinderkamer leeshoek met de grote nijntje lamp is daar een mooi voorbeeld van. Deze leeshoek die jäll & tofta heeft gecreëerd is helemaal geweldig.

Inspirerende kinderkamer leeshoek

Multifunctionele meubel op maat

De leeshoek is ingericht in een grote nis met een grote ronde muur. Sina en Jakob hebben daarom gekozen om een volledig op maat gemaakte multifunctionele meubel te ontwerpen. Ze hebben een soort groot platform gebouwd, waar een groot matras in past, en ook voorzien is van heel veel kastruimte. Je vindt open vakken aan de voorkant van de meubel, maar ook aan de bovenkant naast het matras. Deze vakken zijn ideaal voor het opbergen van alle boeken.

Aan de muur boven de meubel zijn ook smalle wandplanken gemonteerd, waar nóg meer boeken opgeborgen kunnen worden. Je kunt immers geen genoeg opbergruimte hebben in een leeshoek, toch?

Het kleurgebruik in deze leeshoek is ook geniaal. De muren zijn lichtroze geschilderd, terwijl de meubel groen is. Het roze en het groen vormen een geweldige vrolijke combinatie.

Inspirerende kinderkamer leeshoek

Inspirerende kinderkamer leeshoek

Bron: Jaellundtofta.de

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.