Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Hoe kun je besparen op een traplift?


Wanneer je ouder wordt kan het voorkomen dat je niet meer alles kunt doen wat je normaal zou doen. Je wordt minder mobiel en komt moeilijker de trap op. Dit is allemaal erg vervelend, maar wel te verhelpen. Je kunt namelijk ervoor kiezen om een traplift aan te schaffen. Dit kan al wel snel duur worden, namelijk tussen de 2700 euro en 12500 euro, dus hier zijn verschillende tips om te besparen op een traplift.

Traplift huren
Je kunt ervoor kiezen om een traplift te huren. Een traplift huren kun je doen wanneer je het idee hebt dat je de traplift niet lang nodig zult hebben. Bijvoorbeeld wanneer je een operatie hebt gehad waardoor je niet meer zelfstandig de trap op kunt. Wanneer je na een aantal weken of maanden weer hersteld denkt te zijn, kun je een traplift gaan huren. De prijs om een traplift te huren ligt tussen de 90 euro en 150 euro. Dit scheelt dus al veel!

Tweedehands trapliften kopen

Een andere manier om te kunnen besparen op een traplift, is om een tweedehands traplift te kopen. Tweedehands trapliften verschillen namelijk bijna niet in kwaliteit. Dit komt omdat de trapliften uitvoerig worden gecontroleerd op kwaliteit. Ze moeten strenge controles doorstaan en krijgen een nieuwe batterij. Daarnaast heb je bij de meeste leveranciers tot 5 jaar garantie op een tweedehands traplift! Zeker iets om te overwegen dus.

traplift huren

Vergoeding krijgen voor de traplift
In sommige gevallen is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een traplift. Dit kan je dus ook al snel enkele duizenden euro’s schelen wanneer je een traplift moet aanschaffen. Er is een vergoeding die mogelijk wordt gemaakt door het WMO; Wet Maatschappelijk Ondersteuning. Dit is een wet welke in de wereld is gebracht voor mensen die een beperking hebben maar toch thuis willen blijven wonen. Het WMO maakt het mogelijk voor ouderen om langer thuis te blijven, door middel van vergoedingen te geven voor bijvoorbeeld trapliften.

Wanneer kom je in aanmerking voor een WMO vergoeding?
De WMO vergoeding staat voor ‘Wet Maatschappelijk Ondersteuning’. Doordat er veel ouderen en mensen met een beperking zijn die liever thuis blijven wonen, maar waarvoor traplopen (bijna) onmogelijk is geworden, is deze wet aangemaakt. Er zijn twee opties met de WMO vergoeding. Enerzijds is de vergoeding er om mensen te helpen met verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Anderzijds kun je met behulp van de wet een traplift laten installeren. Dit is de ideale oplossing voor veel van deze ouderen en mensen met een beperking!

Er is helaas niet voor iedereen een WMO vergoeding beschikbaar. Als eerst moet er een verklaring komen van een huisarts waarin staat dat je een traplift nodig hebt en echt niet zonder kunt. Ten tweede is een WMO vergoeding alleen beschikbaar wanneer je inkomen niet hoger is dan een bepaald bedrag. Ook ben je wel verplicht een eigen bijdrage te doen. De hoogte van de WMO vergoeding ligt aan je situatie. Dit is zeker wel iets om te overwegen!

traplift vergoeding

Bekijk ook:
Waar moet je aandenken bij het inrichten van een senioren huis?
Wel of geen traplift in huis?
Welke soorten liften zijn er voor in huis?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.