Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Landelijk interieur

Herenhuis te koop in Zaltbommel


Bij de makelaars van Bijzonder wonen staat dit prachige herenhuis gelegen in Zaltbommel te koop. Bekijk hieronder de foto’s en hun omschrijving.

Aan een schilderachtig straatje nabij de Sint Maartenskerk staat dit unieke, in 2003 gebouwde herenhuis dat van binnen is verbouwd met originele 18e materialen. Er zijn vier riante verdiepingen met absolute privacy en een op het westen gelegen bescheiden tuinkamer van 65 m² met zicht op groen, “grachtje” en een achterom.

Hal, werk- annex voorraadkamer, atelier, slaapkamer en ruimte voor een badkamer in het 2.60 m hoge souterrain.

Landelijke woonkeuken

Hal met toiletruimte en een landelijk ingerichte woonkeuken annex eetkamer (60 m²) met brede vloerdelen, grote schouw met houtgestookte haard, antieke kastenwanden en drie paar dubbele glasdeuren aan de tuinzijde. Aan de voorzijde is de keuken, ingericht met een landelijk keukenmeubel met een diep hardstenen werkblad en een 4-oven Aga op de beletage.

Woonkamer annex bibliotheek

Woonkamer annex bibliotheek van 92 m² met dubbele glasdeuren naar zowel de Franse balkons als de loggia aan de achterzijde, houten schouw met openhaard, kastenwanden, antieke parketvloer en 10 meter lange boekenwand op de eerste verdieping.

Overloop met groot daklicht, twee slaapkamers met dakkapellen en vaste kasten, badkamer met ligbad, dubbel wastafelmeubel, toilet en inloopdouche, derde slaapkamer met dakkapel en een aangrenzende badkamer met wastafel, toilet en inloopdouche, witgoedruimte en berging op de tweede verdieping.

Bruto-inhoud: circa 965 m³
Vloeroppervlak: circa 330 m²
Perceeloppervlak: 165 m²
Bouwjaar: 2003

Indeling souterrain

Hal met Franse plavuisjes en 15 ruits venster met zicht op de werk- annex voorraadkamer. De vloer in deze kamer (12 m²) is belegd met brede eiken vloerdelen en een vierkant raam zorgt voor lichtinval en zicht op de tuin. Vanaf de hal is een gestuukte doorgang naar de atelierruimte (30 m²) met brede eiken vloerdelen en twee ramen met tuinzicht. Aan de atelierruimte grenst een slaapkamer (13½ m²) die momenteel dienst doet als logeerkamer. In deze kamer is de vloer belegd met Franse plavuisjes en twee hooggeplaatste ramen zorgen voor voldoende lichtinval. De 2.60 meter hoge plafonds en wanden in het souterrain zijn afgewerkt met glad stucwerk.

Indeling beletage

Via een hardstenen trap komt men bij de dubbele voordeur. De vloer in de hal is belegd met antieke Naamse steen. In de hal is de toiletruimte met houten bril en porseleinen fontein. Vanuit de hal geeft een antieke 9-ruits paneeldeur toegang tot de keuken aan de voorzijde, terwijl aan het einde van de hal een paar dubbele deuren met roederamen toegang geven tot de eetkamer. De eethoek bevindt zich bij de ambachtelijk gemaakte keuken aan de voorzijde. Er is een diep hardstenen werkblad en naast alle gangbare apparatuur staat er ook een zwarte 4-oven Aga Cooker. Ter plaatse van de keuken is de vloer belegd met antieke Naamse steen, terwijl in de eetkamer brede antieke kaasplanken liggen.
Door de hoge ligging van deze verdieping is door de getoogde roederamen zicht op de omliggende stadstuinen. Het pittoreske straatje is uiterst rustig en zo goed als autovrij. De keuken gaat over in de eetkamer en straalt door de antieke kastenwanden een fraaie 18e eeuwse sfeer uit. Centraal in de eetkamer bevindt zich temidden van vaste kasten een grote houten schouw met vuurplaats. Aan de achterzijde zijn drie paar getoogde glasdeuren met zicht op de tuin. Eén paar geeft toegang tot een bruggetje over de vijver naar de tuinkamer, terwijl bij de andere twee een Frans balkon is gerealiseerd. Een fraaie luie trappartij vanuit de hal leidt naar de eerste verdieping.

Indeling 1e verdieping

Deze verdieping meet maar liefst 92 m² en heeft mede daardoor de allure van een loft. Aan de voorzijde zijn drie diepliggende en getoogde 6 ruits vensters en een rond venster. Op de ene lange wand bevinden zich vaste kasten en een houten schouw met vuurplaats, terwijl de andere wand volledig is ingericht als boekenwand. Aan de tuinzijde zijn vier paar getoogde glasdeuren met zicht op de tuin en het achtergelegen groen van de aangrenzende tuinen. Twee paar glasdeuren geven toegang tot de loggia. De gehele vloer van deze verdieping is belegd met antiek Frans massief eiken parket.

Indeling 2e verdieping

De overloop is buitengewoon licht door het grote daklicht. Vanaf de overloop geven fraaie met houtnerf beschilderde deuren toegang tot de drie slaapkamers, een complete badkamer, een witgoedruimte en een berging.
De slaapkamers (17, 14 en 11 m²) beschikken alle over een met zink beklede dakkapel, balkenplafonds en met antieke brede delen belegde vloeren. In de witgoedruimte is een groot dakvenster en een vloer met Franse plavuisjes. Twee slaapkamers hebben vaste kasten die deels zijn uitgevoerd met antieke 18e eeuwse paneeldeuren. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de complete badkamer (10 m²) met dakkapel. Deze lichte ruimte is ingericht met een ligbad met houten ombouw, een dubbel wastafelmeubel met houten blad, een inloopdouche en een toilet. De vloer in deze ruimte is belegd met witgeschilderde vloerdelen, terwijl bij de douche getrommeld marmer ligt. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer die beschikt over een aangrenzende badkamer. Deze badkamer (4 m²) ligt weliswaar inpandig maar heeft een roederaampje richting het trapgat, waardoor er zelfs zon binnen valt door het aanwezige daklicht. Deze badkamer is ingericht met een inloopdouche, wastafel en toilet. De vloer in deze ruimte is belegd met getrommeld marmer.

Bijzonderheden

Uitstekend onderhouden herenhuis dat een unieke combinatie vormt van eigentijds comfort en een authentieke sfeer. Het pand is volledig geïsoleerd en onderhoudsarm.

Er zijn antracietkleurige geïsoleerde aluminium deuren en ramen met HR beglazing, hardstenen onderdorpels, brede houten vloerdelen, antieke Naamse stenen vloeren, Franse plavuisjes. De wanden zijn alle afgewerkt met glad pleisterwerk dat in Farrow and Ballkleuren is geschilderd. De plafonds zijn deels gestukadoord en deels voorzien van witgeschilderde houten delen. Op de 2e verdieping zijn balkenplafonds.

Tuin

De tuin is via een brugje vanuit de eetkamer toegankelijk en kan gezien worden als een verlengstuk van de leefruimte. De ruimte is buitengewoon goed op de zon gelegen en voelt ruimtelijk doordat er andere tuinen aan grenzen. De tuin is ingericht met veel vaste planten, enkele heesters en een stalen pergola met bloeiende klimplanten. Direct tegen de gevel is een grachtje gerealiseerd die achter het gehele gebouw loopt. Via een gang die aan de straatzijde wordt afgesloten met een fraai stalen hekwerk is de tuin bereikbaar. In de tuin staat een houten schuurtje dat met de buren wordt gedeeld.

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Herenhuis te koop in Zaltbommel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Bijzonder Wonen
    21 februari 2011 at 09:57

    Mede namens onze opdrachtgevers bedankt voor de aandacht die jullie schenken aan dit wel heel bijzondere herenhuis!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.