Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Glazen vloer in huis
Wooninspiratie

Glazen vloer in huis


In het indrukwekkend portfolio van Kodde architecten ben ik een heel bijzonder project tegengekomen. In 2013 hebben zij aan de Oude Waal een super mooi appartement gerenoveerd. De renovatie omvat niet alleen mooie materialen, maar de architecten Hans Kodde en Daniel Knijnenburg hebben ook gekozen voor hele bijzondere oplossingen in de interieur inrichting. Eén daarvan is de creatie van een glazen vloer.

Glazen vloer in huis

Glazen vloer in huis

Glas in vloer voor meer daglicht

In de overloop op de bovenste verdieping hebben ze een glazen vloer gecreëerd, die verzonken ligt in een frame van zwart staal. Door het transparant karakter van het glas, worden de twee verdiepingen met elkaar verbonden en valt er extra daglicht in het hart van de ruimte naar de benedenverdieping.

Door het hele appartement ligt een stoere rustieke visgraat houten vloer, bestaande uit hergebruikte eiken houten planken. Het is prachtig om te zien dat deze grof gelegde vloer wordt gecombineerd met strakke witte muren, maar vooral ook met het glas.

Glazen vloer in huis

Glazen vloer in huis

Glazen vloer in huis

Glazen vloer in huis

Bron: Koddearchitecten.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Deze Londense Victoriaanse woning is super stoer geworden! | Inrichting-huis.com
    19 november 2017 at 11:00

    […] middels een grote moderne glazen schuifpui toegang tot hebt. In de vloer van het terras is een stuk beloopbaar glas gerealiseerd, waardoor de de slaapkamer op de verdieping daaronder mee kan profiteren van de […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.