Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

gereedschap opbergen
Klussen Wooninspiratie

Gereedschap opbergen


Gereedschap opbergen op een praktische manier, zodat je altijd weet waar het ligt als je het nodig hebt, is altijd een goed idee. Voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, en of je alleen woont, met een partner of met een gezin. Ligt jouw gereedschap ook altijd overal en nergens? Tijd om daar wat aan te doen. Laat je inspireren door onderstaande handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor het praktische opbergen van al je gereedschap en ijzerwaren. Kijk snel verder!

Iedereen heeft gereedschap in huis – althans, iedereen zou gereedschap in huis moeten hebben. Of je nou jong of oud bent, man of vrouw, in een klein appartement of grote villa woont – een huishouden voelt niet compleet zonder gereedschap. Een hamer, een set schroevendraaiers, een sleutelset, een handzaag, ijzerwaren, noem maar op. Want je zult het altijd een keer nodig hebben, vroeg of laat. Gereedschap en ijzerwaren bestellen en in huis hebben is één ding, je moet het natuurlijk ook eenvoudig kunnen vinden op het moment dat je het nodig hebt. Bijna iedereen heeft weleens meegemaakt dat ze een hamer of een schroevendraaier nodig hebben, maar niet meer weet waar het ligt. De oplossing? Creëer opslag in huis voor het opbergen van al je gereedschap en ijzerwaren – in de berging, schuur, garage of tuinhuis. Ga vandaag nog aan de slag met onderstaande tips, ideeën en inspiratie voorbeelden.

1. Gereedschapswand

Heb je een berging, schuur, garage of tuinhuis? Dan is dat natuurlijk dé plek voor het opbergen van gereedschap. Een geweldig idee is om een gereedschapswand of gereedschapsbord te creëren. Dit is een bord vol met gaten, waar je haken en magneetstrips aan kunt hangen – dé ideale opslag voor verschillende soorten gereedschap. Het handige is dat je een goed overzicht hebt waar alles hangt. Je kunt het zelfs uitbreiden met planken en manden, zodat je ook andere spullen kunt opbergen aan de gereedschapswand.

gereedschap opbergen gereedschapswand

2. Haaklat

In deze lijst met handige methoden voor het opbergen van gereedschap is natuurlijk niet compleet zonder haaklatten. Deze spectaculaire verbindingen maken gebruik van hoeken van 45 graden en zwaartekracht om een eenvoudige in elkaar grijpende verbinding te creëren, waardoor planken een fluitje van een cent wordt. Het is een geniale manier om elke vrije muurruimte te gebruiken, met behulp van houten latten over een hele muur en eenvoudige blokken met haaklatten voor het opbergen van gereedschap. Zo kun je voor elk elektrisch gereedschap dat je hebt een houder op maat maken.

gereedschap opbergen haaklat

3. Gaatjesboard

Je hoeft geen grote garage of tuinhuis te hebben om je gereedschap op een praktische manier op te kunnen bergen. Je zou ook een eenvoudig gaatjesboard gewoon in huis op kunnen hangen, bijvoorbeeld in de washok of thuiskantoor. Een gaatjesboard met haakjes is niet alleen praktisch, het kan er ook heel leuk uitzien!

gereedschap opbergen gaatjesboard

4. Gaatjesboard

Als je veel ijzerwaren hebt, is het lastig om constant laden of bakjes te openen om te vinden wat je nodig hebt. Hier is een geweldige oplossing: bewaar al je ijzerwaren in kleine, stevige transparante knutselzakjes met sluiting. Prik een gat in de zak en hang aan een gaatjesboard. De doorzichtige zakjes maken het vinden van wat je nodig hebt in een handomdraai en zorgen dat het vrij is en blijft van stof, roest en vocht. Een echte lifehack!

gereedschap opbergen ijzerwaren in zakjes

5. Binnenkant van deur

Ook als je helemaal geen aparte kamer hebt, kan je altijd iets verzinnen voor het opbergen van gereedschap. Dit idee is ook super handig, gereedschap ophangen aan de binnenkant van een deur. Dit kan de deur zijn van de berging of bijvoorbeeld van een meterkast. Hang er alles aan wat je nodig hebt, haken, mandjes, magneetstrips, noem maar op.

gereedschap opbergen binnenkant deur

6. Draaibare rek met transparante potjes

Dit opslag idee voor het opbergen van ijzerewaren hebben we gevonden bij Woodsmith. De draaibare rek is eenvoudig zelf te maken. Met uitzondering van de deuvel en de PVC-afstandhouders, zijn de onderdelen van het opbergrek allemaal gemaakt van multiplex. Hij maakte eerst de bovenkant, onderkant en achterkant. Een ondiep gat in de boven- en onderkant houdt de plug vast en er zijn een paar sponningen nodig aan de uiteinden van de achterkant. Knip vervolgens de armen op maat. Boor een gat in elke arm waar de plug doorheen kan en gebruik een paar schroeven om drie deksels aan de onderkant van elke arm te bevestigen. Klik hier voor de volledige handleiding.

gereedschap opbergen transparante potjes

7. Multipanel gaatjesboards

Ook deze gereedschap opslag hebben we gevonden bij Woodsmith. Om het meeste uit een beperkte ruimte aan de muur te halen, bedacht hij het multipanel-systeem. Door de deuren van het frame en het pegboard-paneel kan je gereedschap aan beide zijden van het paneel opbergen, wat heel vel ruimte bespaart. En een korte metalen pin aan de boven- en onderkant van elke deur fungeert als een scharnier. Met deze pennen kunnen de deuren ook overal langs een paar metalen rails aan de muur worden geplaatst. Super handig!

gereedschap opbergen multipanel gaatjesboards

8. Gereedschapskist

Ben je niet echt een klusser, maar heb je gereedschap in huis om bepaalde dingen in huis te repareren als het nodig is? Dan heb je ook geen enorme opslag nodig. Een eenvoudige gereedschapskist is dan vaak voldoende. Tip is om een gereedschapskist uit te zoeken waar je zowel handgereedschap als ijzerwaren op een praktische manier kunt opbergen.

gereedschap opbergen gereedschapskist

9. Wandorganizer

Deze wandorganizer van canvas kan je heel eenvoudig aan de wand ophangen. Het bevat verschillende soorten zakken waar je verschillende soorten gereedschap heel makkelijk in kunt steken, en nog steeds zien waar alles is opgeborgen.

gereedschap opbergen wandorganizer

10. Wandkast

Bij Woodsmith vonden we ook deze wandkast, speciaal gemaakt voor het opbergen van gereedschap. Met unieke gereedschapshouders en verstelbare planken, kun je deze aan de muur gemonteerde multiplex gereedschapskast aanpassen om al je speciale hand- en elektrisch gereedschap te organiseren en te beschermen. Deze wandkast ziet er zo mooi uit, dat je het bijvoorbeeld ook in de keuken kunt ophangen.

gereedschap opbergen wandkast

Bekijk ook:
Welk gereedschap kan je niet missen tijdens een verbouwing?
Tuinhuis kopen? 6x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.