Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Gekleurde plafonds
Wooninspiratie

Gekleurde plafonds


Negen van de tien mensen kiezen voor een wit plafond. Logisch ook. Wit is licht, neutraal en veilig. Voor een dominant iets als een plafond, is dat dus een hele logische keuze. Een wit plafond zorgt er bovendien voor dat het plafond hoger lijkt. Wat dat betreft is een wit plafond dus zelfs logischer dan witte muren. Maar tóch kunnen gekleurde plafonds soms ook een goed idee zijn. Hier hebben we al laten zien hoe stoer een zwart plafond kan zijn. Daarnaast zijn er nog heel veel andere kleuren waar je aan kunt denken. Alle kleuren van de regenboog. Stel dat jij geen wit mocht nemen, welke kleur zou jij dan je plafond verven?

Gekleurde plafonds

Gekleurde plafonds

Waarom zou je het plafond in een andere kleur verven dan wit? Dit is de vraag die je jezelf kunt stellen. Ik kan drie belangrijke redenen bedenken.

1. Plafond dezelfde kleur als de muren

Ik heb het al eerder laten zien in de blog ‘Strook verven aan bovenkant van de muur‘. Stel dat je blauwe muren hebt, dan kan het effect erg mooi zijn, als je ook het plafond blauw verft. De regel is dat een donkere kleur het plafond verlaagd, maar dat geldt niet echt voor als het plafond dezelfde kleur heeft als de muren.

blauw-plafond-keuken

groen-plafond-hal

blauw-plafond-blauwe-muren

2. Maak van je plafond een eyecatcher

Er zijn verschillende manieren om van je plafond een eyecatcher van een ruimte te maken. En één van die manieren is om het te verven in een leuke opvallende kleur. Zwart, grijs, geel, blauw, groen, rood, paars, roze, noem maar op.

3. Gewoon omdat het je lievelingskleur is

In de wereld van interieur & design bestaan er allemaal ongeschreven regels en tips, maar soms moet je gewoon doen omdat je het zelf mooi vindt. Dat is het belangrijkst. Als je heel graag je plafond in je lievelingskleur wilt verven, dan moet je dat vooral gewoon doen!

Een belangrijke tip is dat je ervoor moet zorgen dat de kleur van het plafond niet vloekt met andere kleuren in je interieur. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat de muurkleuren mooi combineren met de kleur van het plafond.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.