Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Elegant interieur in gedempte kleuren
Binnenkijken

Elegant interieur in gedempte kleuren


Architect Andrea Fisk van Brooklyn Shapeless Studio heeft samen met zijn partner James Klauder het interieur van een karakteristiek herenhuis ontworpen. Het herenhuis, gelegen in Brooklyn in New York, dateert uit de negentiende eeuw. Het verleden van het herenhuis was erg interessant voor de eigenaren – ze bestudeerden welke families hier vóór hen woonden en vonden zelfs een blok ondertekend met de namen van de bouwers. Sindsdien is de indeling niet veel veranderd – en dit was zelfs de eerste keer dat er van eigenaar is gewisseld. De nieuwe eigenaren wilden zoveel mogelijk originele details herstellen. Zo wisten ze bijvoorbeeld de lagen vinyl, tegels en tapijt, de prachtige originele grenen vloer te vinden.

Elegant interieur in gedempte kleuren

Gedempte kleuren

Het meest magische moment van dit project vond al snel plaats tijdens de verbouwing, toen de originele schouwen van de open haarden werden ontdekt. Prachtige leisteen in prachtige gedempte kleuren kwamen tevoorschijn. Deze details werden uiteindelijk zelfs dé inspiratiebron voor het nieuwe interieurontwerp met mooie gedempte groene, roze en grijze kleurtinten.

karakteristieke trap hal patroontegels

patroontegels hal

Oudroze muren

De muren in de woonkamer zijn geschilderd in een hele mooie gedempte oudroze kleur, inclusief het plafond. De contrasten komen door de witte raamkozijnen en de deurposten. Grote (hoge en brede) ramen vullen het interieur met natuurlijk zonlicht. Aan beide kanten van de open haard zijn stoere zwarte open boekenrekken geplaatst en helemaal gevuld met kleurrijke boeken. Het grote lichte vloerkleed bedekt bijna de hele zithoek, waardoor de originele houten plankenvloer niet meer zichtbaar is. Daarop vind je hele stijlvolle meubels zoals de fluwelen groene bank, de grijze ronde fluwelen poef, de comfortabele fauteuil en een mooie staande lamp.

oudroze muur woonkamer

groene fluwelen bank

grote ronde fluwelen poef woonkamer

karakteristieke schouw

vintage kast grote ronde spiegel

Naast de woonkamer met de zithoek, is nog een extra mediaruimte ingericht, waar onder andere de TV is geplaatst. Daar is gekozen voor mooie gedempte paarse muren, die een perfecte combinatie vormen met de donkere tinten, zoals de zwarte bank, de grote donkere schilderij boven de bank en de zwarte Jielde lamp.

donkergrijze bank

Chique eetkamer

In de ruimte daarnaast is de eetkamer ingericht, gescheiden van de woonkamer middels karakteristieke en suite deuren. De grijze muren veranderen hun gedurende de dag, afhankelijk van lichtinval, en kunnen blauwachtig of rozeachtig worden. In het midden van de kamer staat een grote moderne zwarte eettafel met daarbij passende eetkamerstoelen op een groot groen vloerkleed. De compositie werd bekroond met een elegante matglazen hanglamp lamp boven de tafel.

groot vloerkleed onder eettafel eetkamer

Zwarte keuken met zwart marmeren werkblad

De keuken is vanuit de eetkamer bereikbaar, door een niet afgesloten deuropeningen. Er is gekozen voor hele chique zwarte keukenkasten, die afgewerkt zijn met zwarte marmeren werkblad en gouden deurgrepen. De keuken achterwand is betegeld met kleine rechthoekige lichtgrijze wandtegels, die in het licht zijn delicate textuur tonen. In plaats van wandkasten, is er een brede open plank aan de keuken achterwand gemonteerd, waar mooie objecten zoals boeken, planten en lijsten op geplaatst zijn.

zwarte keuken gouden deurgrepen

smalle keuken grijze muren

zwarte keuken

Lichte eclectische slaapkamer met weelderige planten

Op de tweede verdieping vind je de slaapkamers, de badkamer en een thuiskantoor. Allen zijn ingericht met diezelfde heerlijke sfeer, maar wel met iets lichtere kleuren. Zo zijn de muren in de slaapkamers wit geverfd, waardoor het heerlijk licht is geworden. Deze zijn aangevuld met een eclectische mix, bestaande uit bed met een witte stalen frame, mosgroen dekbedovertrek, een witte open kast naast het bed en een mooie selectie weelderige groene planten. De grote muur in het thuiskantoor heeft wel een opvallende mooie blauwe kleur gekregen.

eclectische slaapkamer

lichtinval slaapkamer

schouw in slaapkamer

thuiskantoor blauwe muur

weelderige planten slaapkamer

De badkamer is ook prachtig geworden. De vloer is betegeld met super leuke zwart-witte patroontegels, terwijl de muren bekleed zijn met fijne Marokkaanse zelliges wandtegels. De badkamermeubel is strak en modern grijs, passend bij de verschillende zwarte accenten, zoals de zwarte douche, zwarte deurknoppen en zwarte kranen.

Bron: Shapelessstudio.com | Fotografie: Hagan Hinshaw van Blurry Hinge

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.