Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Lampen

Eenvoudig schakelen in huis


Alles wordt je steeds makkelijker gemaakt. Zo ook hoe je lampen en apparatuur in huis kunt bedienen. Dit wordt een smart home genoemd. Vanaf je telefoon stuur je eenvoudig alles aan. Of je nou thuis bent of niet. Maar willen we wel helemaal afscheid nemen van de schakelaars aan de muur?

Bedien je lampen vanaf je telefoon

Je kunt je lampen bedienen vanaf je telefoon. Philips Hue maakt dit bijvoorbeeld mogelijk. Je bedient ze door middel van een speciale app. Het is mogelijk de lampen in- en uit te schakelen, de sterkte van het licht te bepalen en een kleur te kiezen. Je hebt hiervoor de zogenaamde Bridge nodig of je connect via Bluetooth. Wil je het graag eerst proberen via Bluetooth? Dan kun je de Bridge later altijd nog toevoegen. Je kunt met de Bridge namelijk meer lampen aansluiten om draadloos te bedienen en het bereik voor draadloze bediening is groter.

philips hue telefoon schakelen

Wil je toch liever schakelaars gebruiken?

Op sommige momenten kan het handig zijn om toch ook schakelaars aan de muur te hebben. Bijvoorbeeld als je je telefoon niet bij de hand hebt of als iemand anders de lampen wil in- of uitschakelen. Busch-Jaeger heeft hier een oplossing voor bedacht: Friends of Hue schakelaars. Deze schakelaars kunnen gemonteerd worden waar je deze maar wilt hebben. Ze zijn zelfvoorzienend, je hoeft dus geen rekening te houden met draden. Deze speciale schakelaars kunnen verbonden worden met de Hue lampen via de Bridge. Via de app kun je de schakelaars verder instellen.

BUSCH JAEGER FRIENDS OF HUE

Maak je schakelmateriaal compleet

Om deze Friends of Hue schakelaars te laten integreren met de rest van het schakelmateriaal zijn ze te combineren met verschillende schakelmateriaal series van Busch-Jaeger. Bij Elektramat zijn zowel de speciale schakelaars als het overige schakelmateriaal verkrijgbaar. Je vindt hier ook een overzicht welke schakelaar bij welke serie past. Op deze manier vormt het één geheel in je huis en zijn ze een aanvulling in plaats van een stoorzender.

Bekijk ook:
Is jouw Smart Home echt veilig?
Ontdek alle mogelijkheden van smart home
Mooie wandcontactdozen en lichtschakelaars

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.