Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

thuiskantoor om jaloers op te worden
Kantoorinrichting

Een thuiskantoor om jaloers op te zijn!


In deze periode, waar iedereen zoveel mogelijk vanuit huis werkt, is een fijne thuiswerkplek geen overbodige luxe. En tóch zijn er genoeg mensen die hier niet genoeg aandacht aan besteden. Daarom willen we jullie vandaag inspireren met een heel bijzonder project van Avenue Design Studio – Een thuiskantoor om jaloers op te zijn!

Na de renovatie van een hele mooie slaapkamer van een klant, kreeg Holly ook de opdracht om het thuiskantoor opnieuw in te richten. Net als de slaapkamer was ook dit een uitdagende ruimte om in te richten, vanwege het schuine plafond die van drie meter op het hoogste punt de ene kant van de kamer naar bijna de vloer aan de andere kant buigt. Wat de ruimte echt nodig had, was opslagruimte voor de kleding van de klant, de printer/scanner en andere lelijke kantoorbenodigdheden, een slimme oplossing voor haar kattenbakken en alle andere losse spullen die op een nette manier opgeborgen moeten worden.

Hieronder zie je hoe het thuiskantoor er eerst uitzag:

thuiskantoor before foto

De klant had al een hele mooie open String kasten, rekken en een bureausysteem in de kamer, dus dat was meteen een startpunt voor Holly. En er lag ook al een prachtige eikenhouten vloer.

Opbergruimte

Het belangrijkste dat opviel toen Holly de kamer binnenliep, was de opslagsituatie. Er was grote, lelijke kledingkast aanwezig waardoor de kamer er klein, druk en onevenwichtig uitzag en aanvoelde. In plaats van het oog met gemak door de ruimte te laten reizen en te laten rusten op de delicate lijnen van het rekkensysteem of de interessante rondingen van de architectuur, ging het rechtstreeks naar die lompe hoek naar een kast die niet in verhouding was.

Hoewel het bureau eenvoudig en niet erg aanstootgevend was, voelde het alsof het de kamer doormidden sneed, wat niet per se slecht is gezien de grootte van de kamer. Maar door de bijzondere vorm van het plafond wilde Holly alles open maken. Het grafische groen en witte behang voelde een beetje verouderd aan. Ze wilden juist iets verfijnds en eigentijds.

Holly ging meteen aan de slag met een concept voor de ruimte om de stijlrichting te bepalen in termen van kleuren, stijl en producten. Hieronder zie je de moodboard die ze had gemaakt:

thuiskantoor moodboard

Frisse kleuren

Ze koos voor een fris palet van groen, blauw, grijs, wit met een paar natuurlijke nude en bruine tinten. Holly wilde dat het luchtig en gastvrij aanvoelde, een frisse plek was om de werkdag te beginnen en dat het overdag een gemakkelijke plek was om binnen te zijn. De voorkeur van de klant voor minimalisme kwam in het spel tijdens het ontwerpproces en daarom gingen ze voor zeer strakke meubels, draadstoelen, metalen maar ook met warmere houtsoorten om alles in evenwicht te brengen en wat contrast toe te voegen. Net als bij de slaapkamer, wilde ze hier ook een beetje een boho-sfeer creëren, terwijl ze de hele ruimte clean en no-nonsense hield.

Met de opdrachtgever aan boord met het concept gingen ze aan de slag met een frisse nieuwe plattegrond om de ruimte nieuw leven in te blazen, waarbij functionaliteit, organisatie en ruimtelijkheid voorop stonden.

thuiskantoor string kast bureau

Kantoormeubelen

Ze hebben het bestaande rekkensysteem van String op zijn plaats gelaten, maar het langs de muur naar het raam een ​​beetje verschoven om ruimte te maken voor de ingebouwde kastdeuren om comfortabel te openen. Ze draaiden de richting van het bureau tegen de muur om de ruimte te openen en plaats te maken voor een tafeltje en zithoek.

Er is gekozen voor een ronde tafel om alle rechte lijnen te doorbreken en de ronding van het plafond weer te geven. Door het toevoegen van een mooi koeienhuid vloerkleed, is er een organisch element aan de ruimte toegevoegd.

ronde tafel boven koeienhuid kleed

Maatkast

Het belangrijkste ontwerpelement van deze ruimte was opslag. Opslag die er niet alleen mooi uitziet, maar vooral ook functioneel is. Met een grote HP printer, een heleboel kantoorapparatuur, kleding die moest worden opgeborgen en benodigdheden voor de drie katten van de klant, en allerlei losse spullen die netjes opgeborgen moeten worden, zoals de HP 304 cartdiges, hebben ze een kastontwerp samengesteld waarin zowel de kromming van het plafond als de liefde voor minimalisme van de klant is verwerkt.

kattenhuis thuiskantoor

De klant vond het ontwerp geweldig, maar besloot wat kasten te bewerken om het een lichter, luchtiger gevoel te geven.

Werkplek

Ze hebben in eerste instantie besloten om het bestaande bureau te behouden, maar hebben uiteindelijk een bureau op maat laten maken. Ze wilden een gestroomlijnd, functioneel en ruim bureau zonder poten dat de minimalistische gevoeligheden van de Stringkast en de openheid van de ruimte niet belemmerde. Het MDF-tafelblad dat ze hadden gemaakt, heeft aangepaste kenmerken, waaronder draadopslag onder het bureau, om het hele bureau er zo netjes en opgeruimd mogelijk uit te laten zien.

string rek boven bureau

De groene muur achter het bureau is geschilderd met de mooie muurverf Normandy Grey van Little Greene, om een frisse en rustgevende achtergrond te bieden voor de String rekken. Om contrast en een aardsheid toe te voegen, zijn er enkele stijlvolle cognac leren elementen, leuke groene planten, geweven en houten elementen en grafisch artwork toegevoegd, waaronder de prachtige aquarellijnenprint van Silke Bonde.

Om de kromming van het plafond op te vangen, zijn er een paar Ferm Living plantenbakken bij het raam geplaatst. Wat ook erg mooi en leuk is, is de brede minimalistische tijdschriftenrek van hout, die aan de muur onder het schuine plafond is gemonteerd.

Fotografie: Holly Marder – Avenue Design Studio

Bekijk ook:
Een heel fijn thuiskantoor
Thuiskantoor in een klein appartement van 40m2
Dit thuiskantoortje is super stoer ingericht!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.