Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Duurzame tuin
Tuin inspiratie

Duurzame tuin


Duurzaam is helemaal hot. Steeds meer mensen zijn ervan bewust dat het milieu erg belangrijk is voor ons allemaal. En dus stappen steeds meer mensen over op duurzaam. Elektrische en hybride auto’s zijn in opkomst, meer mensen kiezen voor duurzame energieleveranciers, en niet voor niets heeft de politieke partij Groenlinks de afgelopen verkiezingen enorme stappen gemaakt. Duurzaamheid speelt ook een grote rol in en om het huis. Vandaag willen we het hebben over een duurzame tuin.

Duurzame tuin

Wat is een duurzame tuin?

Duurzaamheid draait vooral om het milieu. Dat geldt dus ook voor de tuin. Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin. En dat kun je bereiken door het maken van bewuste keuzes. Denk na over de materialen die je gebruikt. Voor de schuttingen, beplantingen, de verlichting, de ondergrond, noem maar op.

Duurzame schuttingen

Als je zoekt op duurzame schuttingen, kom je al snel op resultaten over schuttingen die een lange levensduur hebben. Maar naast een lange levensduur heeft duurzaamheid vooral ook te maken met het zo min mogelijk aantasten van het milieu. Hagen schuttingen zijn dus wat dat betreft een stuk duurzamer dan houten schuttingen. Wil je tóch liever houten schuttingen? Ga dan voor houtsoorten die voorzien zijn van het FSC keurmerk.

duurzame-schuttingen-hagen

Duurzame beplanting van de tuin

Een duurzame tuin is niet compleet zonder planten. Hoe raar het ook klinkt, bij een duurzame tuin moet je met beplantingen rekening houden met de ligging van de tuin. De ligging heeft namelijk zowel invloed op het klimaat als de bodem van de tuin. Als je ervoor zorgt dat de planten afgestemd worden op het klimaat en de grond, dan blijven de planten langer gezond. Hierdoor heb je ook geen bestrijdingsmiddelen nodig. Daarnaast is het ook goed om gebruik te maken van lokale plantensoorten. Daarmee bespaar je ook energie die nodig zijn voor het transporteren van de planten.

Duurzame beplanting van de tuin

Duurzame tuinverlichting

Als je hebt over duurzame tuinverlichting, dan bestaat er maar één soort tuinverlichting, die écht duurzaam is. Ik heb het over tuinverlichting die werkt op zonne-energie. Veel mensen denken dat tuinverlichting die werkt op zonne-energie alleen werkt als er zonlicht aanwezig is. Maar dit klopt dus niet. Het werkt namelijk op daglicht in het algemeen. Dit betekent dus niet dat de zon altijd volop moet schijnen. Met tuinverlichting die werkt op zonne-energie zal niet alleen je energierekening dalen, maar je draagt ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Neem een een kijkje op Nostalux.nl voor een uitgebreide collectie.

Bron: Jonksierbestrating.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.