Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dit appartement uit Taiwan is mooi!
Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Dit appartement uit Taiwan is mooi!


Een tijdje terug hebben we het Gjøvik House laten zien. Een prachtige familiewoning gelegen in Noorwegen, die ontworpen is door Norm Architects. Het super mooie interieur kenmerkt zich met een strakke afwerking en de combinatie van betonlook en hout. Een combinatie die ik persoonlijk echt heel mooi vindt. De strakke uitstraling van de gietvloer en het betonstuc aan de muren, en de warmte die de houten elementen uitstralen. Love it. Vandaag wil ik een appartement laten zien, die helemaal aan de andere kant van de wereld ligt, namelijk in Taiwan. Een mooi appartement, die me een beetje doet denken aan het Gjøvik House.

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Het appartement is ontworpen door KC design studio. Het Taiwanese ontwerpbureau heeft de opdracht gekregen om de interieur inrichting te realiseren voor het moderne appartement, gelegen op de 22e verdieping van een complex in Taipei. De bewoners uit Hong kong, hebben het appartement gekocht als vakantiehuis, waar ze jaarlijks kunnen verblijven.

Betonlook en hout

Het is niet een heel groot appartement, dus je zou het niet echt met het ruime vrijstaande Gjøvik House kunnen vergelijken. Maar de stijl doet me er wel een beetje aan denken. Door het hele appartement ligt een strakke betonlook grijze gietvloer, die gecombineerd is met verschillende muurafwerkingen. Sommige muren zijn strak wit, een muur is bekleed met een soort granito afwerking, er is een gedeelte die bekleed is met roestvrijstalen platen, en sommige muren zijn bekleed met prachtige houten wandbekleding.

Het hout is dé perfecte toevoeging aan de strakke moderne basis. Het geeft het interieur enorm veel sfeer en warmte, en de houttinten passen ook gewoon heel mooi bij het grijs en wit.

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Open loft indeling

De belangrijkste ruimte van het appartement is de ruime lichte woonkamer, die in dezelfde ruimte is ingericht als de eethoek. Hoewel er verschillende aparte ruimtes zijn ingericht, heeft het appartement wel een beetje open loft karakter gekregen, dankzij de transparante schuifdeuren. Dat geldt voor de keuken en de slaapkamer. Voor de badkamer is er gekozen voor een mooie houten deur, passend bij de houten wandbekleding.

Mix van maatwerk en losse meubels

Verschillende maatwerk oplossingen geven het appartement een exclusieve uitstraling. In de woonkamer is bijvoorbeeld een hele mooie grote vaste kast gemaakt. De muur waar de TV in verwerkt is, is ook volledig op maat gemaakt, zodat de TV in de muur gemonteerd kan worden. Daaronder vind je bovendien een nis voor het randapparatuur. En in de slaapkamer is een stijlvol, houten wandbureau langs het raam gecreëerd.

Naast de maatwerk oplossingen, zijn ook de losse meubels en accessoires erg mooi. De comfortabele grijze loungebank in de woonkamer, de zwarte Wishbone Chairs aan de walnoot houten eettafel, de houten dressoir, de houten bureaustoel, noem maar op.

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Dit appartement uit Taiwan is mooi!

Bron: Kcstudio.com.tw

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Grijze muur | Inrichting-huis.com
    16 september 2019 at 13:10

    […] interieur. Kies bijvoorbeeld voor beton cire of betonlook verf om dit effect te creëren. In dit moderne appartement uit Taiwan hebben ze betonlook muren gecombineerd met een stoere betonlook vloer en chique houten […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.