Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

deze containerwoning ziet er super mooi en stoer uit
Binnenkijken

Deze containerwoning ziet er super mooi en stoer uit!


Zou je het tof vinden om in een containerwoning te wonen, maar je twijfelt nog, omdat containerwoningen geen volwaardige woningen kunnen zijn, die ingericht kunnen worden met een mooi, gezellig en warm interieur? Poolse design studio wiercinski-studio bewijst het tegendeel met Portable Cabin – een super mooie en stoere containerwoning, die bestaat uit twee zeecontainers die langs de lange randen met elkaar zijn verbonden om een 12,5 meter lange en negen meter brede woning te creëren. Benieuwd geworden hoe het is geworden? Kijk snel verder en raak geïnspireerd om jouw droomwoning van containers te laten bouwen!

Een avontuurlijk stel dat op zoek was naar een gemakkelijk verplaatsbare woon- en werkruimte, vond hun wens vervuld door de oplossing die door Poolse design studio Wiercinski Studio werd ontworpen: Portable Cabin – twee onderling verbonden zeecontainers die aan hun behoeften voldeden en meer.

containerwoning met terras

Mobiele containerwoning

De implementatie van een verplaatsbare containerwoning en remote werkplek bleek een mooi antwoord op de huidige tijd. De woning bevindt zich momenteel in de gemeenschappelijke tuin naast het Szelagowski-park in Poznan en zal in de toekomst naar het bos verplaatst worden, en uiteindelijk zelfs op het water staan. De containers werden volledig voorbereid in de productiehal, terwijl het transport en de montage op het perceel slechts één dag duurde en alleen de laatste interne afwerking en inrichting ter plaatse bleven.

containerwoning dakterras

De containerwoning is gedeeltelijk op het dak van voorheen staande containers geplaatst, die nu worden gebruikt als opbergruimte voor de tuin. Vanwege het aflopende terrein en het uitzicht, werd de vaste grond met de helft van zijn lengte verschoven, waardoor aan de ene kant een groot terras ontstond met uitzicht op de nabijgelegen rivier. Aan de andere kant kwam het dichter bij het perceel, waardoor de benodigde hoogte om het binnen te gaan werd verlaagd. De containerwoning bestaat uit twee zeecontainer, die beiden het formaat 12 x 2,5 m en 2,9 m hoog hadden.

containerwoning roestvrijstalen keuken

containerwoning zithoek

containerwoning houten vloer

Inrichting, interne afwerking en isolatie

Containerwoningen bieden veel voordelen, zoals het mobiele karakter en de veel snellere bouwtijd, vergeleken met traditionele woningen. Er zijn echter wel andere uitdagingen waar je mee te maken hebt als je zeecontainers wilt gebruiken voor het creëren van een woning. Je moet bedenken hoe je het wilt inrichten bijvoorbeeld, en de isolatie is ook iets waar je goed over na moet denken.

containerwoning woonkamer

containerwoning groot raam

containerwoning openslaande deuren naar tuin

De openslaande deuren naar het dakterras zijn super fijn, waarmee je de woonkamer extra kunt verlengen.

De architecten hebben de containerwoning ingericht met onder andere een woonkamer met open keuken, werkplek, slaapkamer en badkamer met ligbad. In totaal had het een totale woonoppervlakte van ongeveer 54 m2, én 24 m2 groen op het terras. De wanden en het plafond van de verplaatsbare containerwoning zijn geïsoleerd met spuitschuim en afgewerkt met berken multiplex platen. Dit hebben ze gecombineerd met een mooie warme houten vloer, wat een unieke sfeer binnen in het interieur geeft. Door geschikte materialen te gebruiken, was het mogelijk om 2,6 m interne hoogte in het licht te verkrijgen en de latei te verbergen die ontstond bij het verbinden van containerframes.

Er is gekozen voor een hele stoere en moderne roestvrijstalen keuken, met zowel lage kasten en hoge wandkasten. Zelfs de keuken achterwand is afgewerkt met RVS platen.

containerwoning badkamer

De badkamer is niet mega groot, maar het is ook niet een hele kleine badkamer. Naast een bad met douche, vind je er ook een modern hangtoilet, een praktische badkamermeubel met opbergruimte en nog een extra wandkast.

containerwoning plattegrond

containerwoning indeling

Originele gevel

De karakteristieke gevel van dik trapeziumvormig plaatstaal is bewust in tact gehouden, om de oprechtheid van het ruwe bouwmateriaal te tonen. De muren zijn geschilderd in een stoere mosgroene kleur die het object versmelt met de groene omgeving. In het woongedeelte met uitzicht op de rivier zijn op de plaatsen waar de metalen poorten stonden grote balkon ramen aangebracht. In de zijgevels zijn in het midden van de wandhoogte ramen geplaatst om zoveel mogelijk interieurinrichting mogelijk te maken.

containerwoning openslaande deuren terras

Het zijn vierkanten die stilistisch perfect passen in een eenvoudige vorm en, afhankelijk van hun functie, combineren tot dubbele en driedubbele configuraties. De containerwoning wordt aangevuld met een speciaal ontworpen stalen buitentrap en een karakteristieke gewelfde balustrade op het terras.

containerwoning stalen trap buiten

Naast de ontwerp van de woning, en het interieurontwerp, zijn ook een aantal meubels door de ontwerpers van wiercinski-studio ontworpen, zoals de bank, de tafel en een stoel met ronde rugleuning.

containerwoning terras uitzicht

Vanuit het dakterras heb je een adembenemend mooi uitzicht. En het kleine dakterras zelf is ook erg leuk ingericht, met praktische bijpassende groene stoelen en heel veel groene planten in potten.

Fotografie: Oni Studio

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.