Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De muur van de haard en kachel
Wooninspiratie

De muur van de haard en kachel


Vroeger waren haarden en kachels dé warmtebronnen in huis. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een CV keten en daarop aangesloten radiatoren om een woning te verwarmen. In deze moderne tijd is dat onmisbaar. Maar tóch zijn haarden en kachels nog steeds erg populair. Hoewel het nog steeds als warmtebron wordt gebruikt, heeft de populariteit vooral te maken met het authentieke karakter en de sfeervolle warme uitstraling van de haarden en kachels. Vandaag gaan we het niet zozeer hebben over de haarden en kachels zelf, maar over de combinatie met de muur. Aan de hand van een aantal mooie inspiratie voorbeelden, willen we laten zien welke mogelijkheden en combinaties mogelijk zijn.

De muur van de haard en kachel

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de combinatie van de haard of kachel met de muur. Strak gestuuukte muren zijn erg populair, maar je kunt ook denken aan bakstenen muren, bestonstuc muren of houten wandbekleding. Hieronder vind je de mooiste inspiratie voorbeelden. Het zijn allemaal foto’s met Barbas Bellfires haarden, die we met toestemming van Barbas Bellfires mogen gebruiken.

Strak gestuukte muur

Strakke gestuukte muren zijn erg populair. Het ziet er niet alleen strak en modern uit, je kunt ook een kleur uitkiezen die je mooi vindt. Een haard heeft vaak een authentieke uitstraling, maar als het gecombineerd wordt met een strak afgewerkte muur, kan het juist ook heel modern zijn.

De muur van de haard en kachel

De muur van de haard en kachel

De muur van de haard en kachel

Bakstenen muur

Rauwe onbewerkte bakstenen muren zijn super hot. Iedereen die tijdens de verbouwing van hun woning een oude bakstenen muur tegenkomen, willen ze die het liefst restaureren en in het zicht laten. Dit kan een keuken achterwand zijn, dit kan de muur achter de bank zijn, en het kan ook de muur zijn waar de haard of kachel geplaatst worden. De rauwe bakstenen muur heeft een industrieel karakter, maar de haard of kachel heeft juist een warme uitstraling. Een mooie combinatie!

De muur van de haard en kachel

De muur van de haard en kachel

De muur van de haard en kachel

Betonstuc muur

Een andere muurafwerking is betonstuc. Stucwerk met een uitstraling van beton. Het is erg populair in badkamers, toiletten en keukens, maar ook in de woonkamer kan een betonstuc muur heel stoer zijn. Wat een erg leuk idee is, is om een grote nis in de betonstuc muur te creëren, die je als opslagplaats gebruikt voor het brandhout. Het brandhout vormt namelijk een hele mooie combinatie met het betontuc!

De muur van de haard en kachel

Houten wandbekleding muur

Een haard of een kachel geeft elke ruimte een authentieke warme uitstraling. Zoals gezegd is dat ook hetgeen waarom mensen een haard of kachel in huis nemen. Je kunt deze warme uitstraling nóg meer benadrukken door de muur van de haard of de kachel te bekleden met houten wandbekleding. Je woonkamer zal dé plek worden in huis, waar die je in de winter niet meer wilt verlaten!

De muur van de haard en kachel

De muur van de haard en kachel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.