Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Spiegels om te vermenigvuldigen.
Woonaccessoires

De hele waarheid over spiegels


Wist je dat spiegels ook wel eens “aspirine van Feng Shui” worden genoemd? Dit komt doordat ze in veel situaties worden gebruikt om goede Feng Shui in een ruimte te creëren.

Er zijn ontelbare artikelen over het gebruik van spiegels in Feng Shui geschreven. Maar vaak bevatten deze, populaire concepten die niet gebaseerd zijn op authentieke Feng Shui. Veel van deze misverstanden zijn afkomstig uit de Chinese folklore. In vroegere tijden namelijk, werd Feng Shui kennis vaak als gedichten of als legende doorgegeven. De verhaalverteller, om zijn verhaal nog spannender te maken, kon een zo een persoonlijk detail of ervaring aan het geheel toevoegen en zo ontstond er keer op keer een nieuw bijgeloof.

Bovendien werd Feng Shui voor een hele lange tijd geheim gehouden, in de dagen van de keizerrijken. Het was de keizer, en alleen de keizer die van deze krachtige leer/wijsheid kon en mocht profiteren. Daarom werden (om anderen op het verkeerde been te zetten) valse analogieën gebruikt om zo mensen te verwarren en tegen gehouden om de echte Feng Shui methodes bekend te maken.

De traditionele Feng Shui waar ik het over heb, stript het mystieke en bijgeloof deel weg en geeft ons waardevolle kennis over het creëren van positieve energie in elk deel van je huis, door gebruik te maken van spiegels. In dit artikel heb ik een aantal belangrijke aandachtspunten voor je verzameld, om je het uitzoek werk te besparen.

Spiegels voor meer licht en ruimte

Spiegels zorgen dat licht verder de ruimte in gekaatst wordt. Daarom zijn ze een prachtige Chi versterker voor donkere kamers en gangen. En hoe lichter de ruimte, hoe groter deze oogt. Zo kan een spiegel in een donkere hoek zelfs het effect van een extra raam creëren.

Spiegels voor meer licht en ruimte.

Afbeelding via Remodelista

Spiegels om energiestromen te harmoniseren

Spiegels worden in Feng Shui gebruikt om energie in de juiste richting te leiden. Je kunt namelijk met behulp van spiegels de energiestromen in je huis sterk beïnvloeden. Opent je voordeur bijvoorbeeld direct op een trap, WC of een muur? Dan kun je door een spiegel links of rechts van de voordeur te hangen, de energie een duwtje in de juiste richting geven. Voelt een kamer heel stil? Hang er dan een spiegel om de energie weer in beweging te brengen. Maar let op, in slaapkamers kunnen spiegels je nachtrust verstoren, juist omdat ze zo veel actieve Yang energie genereren.

Spiegels om energiestromen te harmoniseren.

Afbeelding via Apartment Therapy

Spiegels om te vermenigvuldigen

Spiegels verdubbelen alles wat je ziet, dus plaats ze bewust tegenover een prachtig, overvloedig uitzicht, bijvoorbeeld een uitzicht op natuur, een mooi kunstwerk of een rijk bedekte eettafel. Maar zorg er wel voor dat je er zeker van bent, dat wat je in de spiegel ziet ook mooi is en jou echt blij maakt. Ik zou namelijk geen spiegels gebruiken in een rommelige ruimte. Je creëert dan nog meer chaos in je leven. Tip: In de winkels worden spiegels vaak tegenover de kassa geplaatst.

Spiegels om te vermenigvuldigen.

Spiegels om fouten te corrigeren

Volgens de Feng Shui leer zijn huizen / kamers met regelmatige vormen het meest gunstig voor een harmonieuze energie circulatie. Kun je in je huis veel (ontbrekende)hoeken vinden dan zijn spiegels de beste oplossing om balans te restaureren. Spiegels voegen namelijk diepte toe, dus maak gebruik van ze om de ontbrekende gebieden visueel ‘in te vullen’. Dit zal ook een positief effect hebben op het type geluk die dit gebied volgens de Pa Kua / Bagua symboliseert. Je wint het als het ware terug in je leven (anders valt deze buiten je huis en dus buiten jou bereik).

Spiegels om fouten te corrigeren.

Afbeelding via Rodican en Sweetlivingshop.nl

Spiegels behoren tot een van de krachtigste Feng Shui ‘instrumenten’ om harmonie binnen onze kamers te scheppen. En… hoe gebruik jij spiegels om je ruimte te optimaliseren?

Namasté

Wena

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.