Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

beste verfafbijt
Klussen

De beste verfafbijt voor het verwijderen van verf


Een tijdje geleden hadden we een leuke vintage stalen buitenlamp gezien op een rommelmarkt. Het was een hele stoere lamp, maar er zaten wel nog oude verfresten op, die de lamp verpestte. We hadden het dus niet gekocht. Eenmaal thuis ging ik op zoek naar mogelijkheden om de verfresten te verwijderen. En guess what, daar zijn hele goede oplossingen voor. Verf kan je namelijk heel goed verwijderen van metaal met behulp van verfafbijt!

beste verfafbijt

Testen met zes merken

Verfafbijt is een oplosmiddel die je kunt gebruiken bij het verwijderen van verf van hout en metaal. Er zijn heel veel verschillende soorten en merken verfafbijten verkrijgbaar. Daar zitten merken tussen die heel goed werken, maar ook merken die een stuk minder goed werken. Bij Werkenmetmerken.nl hebben ze een test gedaan om uit te zoeken welke verfafbijt het beste werkt. Ze hebben in totaal zes merken getest:
– Vista Lakweg F1 Turbo;
– Alblastine Extra krachtige super Afbijt;
– Rust Oleum Groene verfafbijt;
– Pro Tech afbijt;
– Avis Superafbijt
– Ablastine Ultra verfstripper.

Hieronder kunnen jullie het filmpje zien van Werkenmetmerken.nl. Daarin kan je zien hoe ze precies aan het werk zijn gegaan.

Het resultaat

Alle verfafbijten zijn op dezelfde manier getest. Het resultaat is vrij verrassend te noemen. Ik had het beeld dat Alblastine beetje een huis-tuin-en-keuken is, maar deze komen wel het beste uit de test. Alblastine Extra krachtige super Afbijt en de Ablastine Ultra verfstripper hebben een gedeelde eerste plek gekregen. Avis verf staat bekent om hun specialistische verf, maar ook hun verfafbijt blijkt goed te werken. Avis Superafbijt is namelijk op plek twee gekomen. Pro Tech afbijt is het meest teleurstellende product.

Ik heb het zelf nog niet kunnen testen. Maar ik weet in ieder geval welke afbijt ik ga kopen als ik weer eens een oude lamp met verfresten tegenkom. Heb jij hier ook ervaring mee? Laat het ons weten. We zijn erg benieuwd!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.