Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dakterras met uitzicht op het atrium
Dakterras inspiratie

Dakterras met uitzicht op het atrium


We hebben hier heel veel mooie en bijzondere dakterrassen laten zien. Vandaag wil ik een dakterras laten zien die niet alleen mooi is, maar bouwkundig gezien is dit dakterras wellicht wel het meest bijzonder. Het is het dakterras van bekende Deense fotograaf Peter Krasilnikoff, die in een prachtige moderne woning woont gelegen in Kopenhagen. De woning is ontworpen door de interieurarchitecten van Studio David Thulstrup, die een unieke woning heeft ontworpen voor de fotograaf, waarbij het dakterras een belangrijk onderdeel van is.

Dakterras met uitzicht op het atrium

Binnentuin vol planten en bomen

Hebben jullie weleens gehoord van een Atrium. Atriums kwamen vroeger vooral voor in oude Romeinse huizen. Het is een centrale, open ruimte, die zich midden in het gebouw bevindt. Je zou het ook een patio tuin of een binnentuin kunnen noemen. Veel mensen zullen het ook inrichten als een intieme binnentuin, maar Peter heeft er iets anders van gemaakt. Het is namelijk een soort aquarium geworden vol met mooie planten en bomen. En het bijzondere is, is dat je vanuit alle vertrekken uitzicht hebt op het atrium. In de woonkamer, in de keuken, in de slaapkamer, én ook vanuit het dakterras.

Dakterras met uitzicht op het atrium

Dakterras met uitzicht op het atrium

Dakterras met uitzicht op het atrium

U-vormig dakterras met loungebank

Omdat er gekozen is om het atrium in te richten als een soort aquarium bos, hebben ze besloten om een buitenruimte te realiseren op de woning in de vorm van een dakterras. Het is een vrij ruim u-vormig dakterras geworden met een mooie moderne inrichting. Houten vlonders, een zwarte stalen balustrade en een mooie op maat gemaakte combinatie van een vaste houten bank en vaste plantenbakken. Je kunt heerlijk loungen op de u-vormige bank met comfortabele grijze zit- en rugkussens. Middels een zwarte schaduwdoek boven de bank, kun je er ook in de schaduw zitten.

Dakterras met uitzicht op het atrium

Groen op het dakterras

Het is duidelijk dat de fotograaf van groen houdt. Niet alleen de houten plantenbakken zijn gevuld met mooie planten en bomen, je vindt ze ook aan de zijkanten van het dakterras. En je hebt vanuit het dakterras natuurlijk ook een heel bijzonder uitzicht op het atrium.

Dakterras met uitzicht op het atrium

Fotografie: Peter Krasilnikoff

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.