Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie

Comfort en stijl in de slaapkamer


De slaapkamer is dé ruimte in huis waar je tot rust moet en wilt komen. Een ruimte waar je ontspant, even je kan terug trekken, maar eventueel ook een boek leest of tv kijkt. Iedereen gebruikt de slaapkamer op een andere manier. Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk tot rust komen. Hoe bereik je het effect van comfort, rust én stijl in een slaapkamer? Lees snel verder!

Neutraal en kalmerende kleuren
Het begint bij een kleurenpalet van neutrale kleuren die niet schreeuwend of té opvallend zijn. Ook al ben je een liefhebber van knalkleuren, probeer dit in de slaapkamer te vermijden.Geen idee wat voor kleuren je mooi vindt? Doe hier kleurinspiratie op. Daarnaast is het fijn wanneer een slaapkamer licht maar ook lekker donker kan zijn. Overdag mag de slaapkamer lekker fris en licht aanvoelen, maar wanneer je wilt slapen moet het donker zijn. Raamdecoratie komt dan om de hoek kijken.

Lekker slapen met verduisterende gordijnen
Raamdecoratie is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het interieur, maar goede raamdecoratie is enorm belangrijk. En dat geldt vooral in de slaapkamer. Raamdecoratie zorgt niet alleen voor de nodige privacy, maar het zorgt er ook voor dat je niet ongewenst wakker wordt door te fel zonlicht. Verduisterende gordijnen zijn daarom altijd zeer aan te raden in de slaapkamer.

Slaapkamer meubilair
We zoomen steeds meer in op de details van een slaapkamer. Want naast de juiste basis van het interieur en raamdecoratie, is natuurlijk ook het meubilair van belang. Slapen in een slecht bed brengt geen comfort. Kies dus een bed naar jouw lichaam en persoonlijke voorkeuren. Een bed met lattenbodem, een boxspring of een elektrisch bed? Ze bieden allemaal comfort! En dankzij de mooie designs is een bed ook een echte toevoeging aan de sfeer van het interieur.

Decoratie
Tenslotte krijgt de slaapkamer stijl dankzij een aantal bijpassende interieur accessoires. Probeer niet teveel te gebruiken in een slaapkamer om het rustig en georganiseerd te houden. Een mooi foto of kunstwerk aan de wand, een spiegel, een leuke mand, een stoel met een plaid en wellicht een vloerkleed zijn al meer dan genoeg! Op deze manier blijft de slaapkamer rustgevend, biedt het comfort en straalt het sfeer uit.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.