Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Boxspring
Geen categorie

Boxspring


De boxspring bestaat relatief nog niet heel lang, maar boxpsrings zijn nu niet meer weg te denken uit de wereld van bedden en slapen. Vroeger zag je boxsprings voornamelijk in luxe desijgnhotels, nu kom je ze eigenlijk overal tegen. Echter twijfelen nog steeds heel veel mensen of ze voor een traditioneel bed of een boxspring moeten gaan. Vandaag wil ik dus iets meer over de boxspring vertellen. Wat is het en wat zijn de voor- en nadelen. Hopelijk helpt het je bij het maken voor een goede doordachte keuze.

Boxspring

Boxspring

Boxspring

Wat is een boxspring?

Allereerst wil ik uitleggen wat een boxspring precies is, want daar is nogal wat verwarring over. Om te kunnen slapen, heb je meer nodig dan alleen een boxspring. Een boxspring is namelijk alleen een bedbodem. Een houten of metalen beklede bak met aan de binnenkant bonellveren. Om het plaatje compleet te maken, heb je ook pootjes, een matras en eventueel een topmatras nodig. Je zou het zelfs uit kunnen breiden met een hoofdsteun. Het gehele plaatje wordt ook wel een boxspring-combinatie genoemd.

Boxspring

Voordelen van een boxspring

– de open constructie van veren zorgt ervoor dat de boxspring-combinatie goed ventileert;
– de boxspring-combinatie is over het algemeen hoger dan een ‘normaal’ bed;
– door het ontbreken van een bedframe, hoofdsteun en voetensteun, kan een boxspring erg compact zijn;
– het uiterlijk van een boxspring spreekt veel mensen aan.

Boxspring

Nadelen van een boxspring

– de boxspring is aan de zijkant met stof bekleed. Hierdoor is het minder onderhoudsvriendelijk. Denk aan stof en vlekken, die moeilijker te verwijderen zijn dan bijvoorbeeld een houten of een stalen bedframe.

Het is dus geen feit dat een boxspring veel comfortabeler is dan een ‘normaal’ bed. Dit is erg afhankelijk van de persoon, maar ook van het soort matras.

Boxspring

Bron: Boxsprings.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.