Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen
Binnenkijken Landelijk interieur Scandinavisch interieur

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen


Wie is Laura Schra?

Ik ben een enthousiaste ‘altijd drukke’ meid die net haar passie voor interieur heeft ontdekt. Sinds november 2015 woon ik samen met mijn grote liefde, in het huis van mijn dromen. En vlak daarna werd ik verliefd op het stylen van ons huis.

Wat doe je in het dagelijks leven, en hoe ziet je werkdag/vrije dag eruit?
In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij THE STING. Als mijn werk erop zit (ik werk van dinsdag t/m zaterdag) ga ik op de zondag thuis helemaal los. De zondag is de dag voor het huis.

Stylen & mooie foto’s maken, ik vind het heerlijk. Elke maandag kan ik aan m’n lief weer een rondleiding geven door het huis, hihi. En ik hou ook zo van dit weer. Vooral van deze lichte lange dagen, ik kan nu gewoon elke dag foto’s maken, zelfs als ik thuis kom van het werk.

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

In de winter maakte ik elke zondag foto’s voor een hele week. Ik ging vaak om 08:15 van huis en kwam ’s avonds rond 19:00 uur thuis. Ik zag dus geen daglicht als ik thuis was, en was dan ook blij met een vrije ochtend. Hup… nog even snel een foto schieten.

De maandag is de dag met m’n lief samen. Mijn vriend werkt in een familiebedrijf in de horeca, Theehuis ‘T Hunebed in Darp. Een prachtige locatie in het bos, tegenover de Hunebedden. Ze hebben een restaurant, ‘het paviljoen’ waar grote feesten worden gehouden en nog veel meer. Ze hebben ook een enorm grote speeltuin met daarbij ook nog een waterplein, kabelbaan enzovoort…

Nou je hoort het al, een groot bedrijf waar het ontzettend druk is. Ik ben altijd blij als het dan weer maandag is en ik samen met m’n lief ben.

Alleen is hij niet zo vaak blij omdat… hij dan weer z’n verplichte uitjes heeft naar LOODS5 (alhoewel hij deze winkel wel fantastisch vind) HEMA, ACTION, IKEA en XENOS.

Maar ik mag blij zijn met zo’n man! Hij vindt namelijk altijd alles goed wat ik doe & laat altijd met trots ons huis zien aan vrienden/collega’s.

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Vertel eens iets over jullie huis

Wij wonen in een oude boerderij van 175 m2 woonoppervlakte. De boerderij is in 1904 gebouwd. In 1904 woonden er 2 gezinnen in het huis, het huis was opgesplitst in 2 woonruimtes. Toen wij dit huis kochten hadden de vorige bewoners leuke verhalen over het huis. Zo wezen ze ons aan waar de bedsteden vroeger waren, wat vroeger de voordeuren waren van de twee aparte huizen en waar de koeien vroeger op stal stonden. En nu slapen wij in deze “stal”.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Meer dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik vind het heerlijk om er mee bezig te zijn, maar nog belangrijker vind ik hoe ik me thuis voel. Ik hou van rust. Een keer had ik een gekke bui gehad toen ik groen en blauw had geprobeerd. Nou, volgens mij was al het groen en blauw binnen een week alweer m’n huis uit. Ik word altijd erg onrustig van kleur. Zelf ben ik altijd zó druk, en ook altijd druk in m’n hoofd…hoe lekker is het dan om thuis ‘echt tot rust te komen’.

Hoe zou jij jouw interieurstijl omschrijven?

Ik zou bijna zeggen dat ik ‘saai’ ben als ik erover nadenk. Mijn basis is wit, de muren en de houten vloer. Ik heb alles aangekleed met licht grijs, wit en veel hout en riet. Hout en riet zorgen voor warmte in huis. Oh, en ‘groene planten’ doen ook erg veel. Groen? Ja, een plant heeft wel een iets ander effect dan een groen lampionnetje, hihi.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Dit vind ik zo’n lastige vraag! Ik vind eigenlijk elk plekje in m’n huis zo fijn. Maar als ik er dan toch één moet kiezen… is het de tuin! Mijn vader heeft echt keihard gewerkt om onze tuin zo te maken, dat het gewoon voelt alsof we op vakantie zijn in onze eigen tuin. Echt waar, deze man mag dan misschien bijna 57 worden, maar hij kan werkelijk waar nog alles! Met veel bewondering kijk ik naar zijn werk. En de avonden dat m’n lief dan met z’n biertje bij het vuur zit, en ik op de zitzak in het grind met m’n wijntje erbij… wauw dat is pas genieten!

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Wat was de grootste uitdaging?

Veel uitdaging hebben wij niet gehad in dit huis. Alhoewel dat voor mijn vriend denk ik wel zo voelde, hij kan moeilijk door iets heenkijken. Voor mij was het easy. Ik zag precies voor me hoe het huis moest worden. De sfeer zat al in dit huis, alleen moest alles net even een ander kleurtje krijgen. De vorige bewoner is houtbewerker van beroep. Wij hebben ook een grote schuur in de tuin staan wat zijn werkplek was. Helaas voor hun, maar gelukkig voor ons, werd zijn werkplek te klein en moesten ze verhuizen. Deze man heeft zoveel liefde voor hout, wat je ook werkelijk overal terug in het huis. Zie bijvoorbeeld de foto van de keuken, de ombouw van de afzuigkap, deze heeft hij zelf gemaakt.

Wat is je volgende uitdaging?

Onze volgende uitdaging is de bovenverdieping. Wij leven alleen maar beneden, omdat onze badkamer & slaapkamer zich op de begane grond bevinden. Op de bovenverdieping hebben we nóg 3 slaapkamers. Boven was de hal in de kleur bordeauxrood, een blauwe slaapkamer, een donkergroene slaapkamer, en gelukkig was de derde slaapkamer voor een groot deel al wit. Je kunt je vast voorstellen hoeveel werk wij hiermee gehad hebben om dit allemaal te schuren, en daarna wit te krijgen. Het staat nu twee keer in de grondlak en moet nu nog afgelakt worden.

Waar haal jij wooninspiratie vandaan?

Wooninspiratie haal ik vooral veel uit Instagram en Pinterest. Maar ook door maandelijks mijn bezoekjes aan winkels te brengen. Ik vind het wel belangrijk dat ik niet alles “kopieer” van het internet. Ik geef er mijn eigen draai aan, waardoor het net even iets anders is/wordt.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Absoluut LOODS5 & IKEA. Toen ik een jaar of 18 was zei ik altijd: ‘Ik ga echt niet mijn inrichting bij IKEA weg halen hoor, ik wil niet zo’n standaard huis wat iedereen heeft’. Nou, daar kom ik direct op terug. Ik vind dat IKEA de laatste tijd super mooie spullen heeft en het is juist leuk om IKEA te mixen met andere woonmerken.

Jouw tip voor de lezer?

Thuis! Thuis is je basis, de plek waar jij je veilig en happy moet voelen. Maak het jezelf zo fijn mogelijk en richt het in voor jezelf en niet voor een ander!

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik eigenlijk op ons zelf. Dat wij 2 snotneuzen zo’n groot huis hebben gekocht op ons 24e. Dat we soms even letterlijk stilstaan en beseffen dat dit alles van ons is. Wat zijn wij eigenlijk ontzettend rijk.

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Binnenkijken in de woonboerderij van Laura in Wapserveen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Jolanda
    3 juli 2016 at 21:35

    Zo ontzettend trots op mijn nichtje Laura. In het echt is hun huis nog veeeel mooier!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.