Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

zwart-wit-schaakbord-tegels-balkon
Balkon inspiratie

Balkon terras met binnenshuis comfort


Eergisteren had ik het al gehad over cactussen in de tuin. Vandaag op 20 maart is de lente of het voorjaar officieel begonnen in 2017. Dus ga ik weer meer bloggen over buitenruimtes. Ik laat je de meest inspirerende tuinen, jaloersmakende dakterrassen en leuk ingerichte balkons zien om jou te inspireren. En deze eerste lentedag van het jaar beginnen we met een kijkje op een balkon in Lissabon in Portugal!

balkon-terras-binnenshuis-comfort

Balkon verlengde van woonkamer

Het is een karakteristiek jaren ’30 appartement die in 2016 volledig opnieuw is ingericht door de interieurarchitecten van Atelier Data. In Portugal is het grotendeels in het jaar mooi weer. Een buitenruimte is dus een absolute MUSTHAVE. Via de moderne open woonkamer met open keuken heb je middels een glazen schuifpui toegang tot een super ruim balkon terras. De schuifpui kan je over de gehele breedte open schuiven. Hierdoor vormt het balkon terras een heerlijke verlengde van de woonruimte.

balkon-verlengde-woonkamer

Wat erg fijn is aan dit balkon terras, is dat je het comfort van binnenshuis ervaart, terwijl je ook in de buitenlucht zit. De reling is strak gestuukt en lichtgrijs geschilderd. De bovenkant van de reling is zelfs afgewerkt met een marmeren blad, die het balkon een chique sfeer geeft.

zwart-wit-schaakbord-tegels-balkon

Over de gehele breedte van het balkon is zonwering gerealiseerd, zodat eventueel schaduw gecreëerd kan worden.

Zwart wit schaakbord tegels

Het balkon is grotendeels open gelaten. Het is voorzien van super stoere tegels met een zwart wit schaakbord patroon. Zoals aan de linker- als rechterkant zijn vaste plantenbakken gecreëerd met mooie groene tropische planten.

woonkamer-schuifpui-balkon

Aan de rechterkant van het balkon is een houten daybed geplaatst waar je zowel op kunt zitten als lekker kunt liggen. Je kunt ook eten op het balkon, aan de industriële tafel en vier groene stoelen.

Fotografie: Richard John Seymour

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.