Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Geen categorie

6x Opvallende huizen met glas


Wil je even wegdromen van een standaard huis uit een woonwijk met veel spelende kinderen naar opvallende rustieke huizen? Bekijk dan de volgende huizen! Deze huizen hebben hun eigen karakter en uitstraling gecreëerd door de vorm en het glaswerk, waar het huis uit bestaat.

Veel mensen houden van glas in hun huis. Het laat zonlicht naar binnen, wat zorgt voor een mooie en frisse uitstraling. Door het glas en het zonlicht komt het interieur helemaal tot zijn recht. De keuze voor een serre is dan ook snel gemaakt. Een serre is een uitbouw van voornamelijk glas op de begane grond. De serre heeft deuren naar de tuin en is vaak aan de zonzijde gemaakt.

1. Het huis verdwijnt in het zand
Dit huis bestaat helemaal uit glas en is gebouwd op zand. Het oogt als een soort kas, waar de eigenaren geen bloemen kweken, maar juist wonen. Het huis is verwerkt in de lichte kleur van het zand. Zo lijkt het net alsof het huis echt in het zand verdwijnt.

2. Veel glas betekent veel decoratie
De vele verschillende verdiepingen, die bestaan uit mini balkonnetjes met veel glaswerk, geven een vrolijke lentesfeer. Op elk mini balkonnetje bevindt zich decoratie, voornamelijk planten. De afwisseling van grote, brede planten tot kleine, smalle planten zie je duidelijk terug.

3. Een huis onder de grond
Bestaat een huis onder de grond met glaswerk? Zeker, bekijk onderstaand huis! Een prachtig, wit punthuis zonder ramen boven de grond. In de grond bevindt zich een gat, waar de ramen zich bevinden en waar dus zonlicht naar binnen komt. Mocht je graag windstil in je tuin zitten, dan is dit huis zeker iets voor jou.

4. Glas geeft uitzicht
Veel glas, laat veel van de wereld zien. Door glas zie je namelijk het leven om je heen, dat afhankelijk is van de locatie van een huis. Bevindt een huis zich hoog op een berg aan de zee? Dan heb je een prachtig uitzicht vol rust en frisse lucht.

5. Binnen sluit aan op buiten
De binnentrap is perfect afgestemd op de architectuur van het huis. De trap loopt evenredig met de boog die voor buiten gemaakt is. Door het vele glas komt de architectuur van het huis goed tot zijn recht. De trap en de verticale tuin binnen in het huis zijn bijna volledig te zien.

6. Let’s go green
At last but not least. Dit opvallende huis lijkt net buitenaards, dat is geland uit een film. De vorm van het huis is een punt en bestaat aan de voorkant volledig uit glas. De locatie van het huis is in het bos en daar is ook de kleur op afgestemd. Wil jij je graag helemaal terugtrekken? Dan zit je hier goed!

Nadeel
Huizen met glas, veel zonlicht of een serre warmen op hete zomerdagen flink op. Een manier om deze warmte tegen te gaan, is door gebruik te maken van een airco. Een airco koelt de ruimte naar iedere gewenste temperatuur.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.