Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

5x Voordelen van ventileren in de wintermaanden


De winter staat voor de deur. Nog even, en de temperaturen liggen rond het vriespunt. Het liefst maken we het huis zo aangenaam en warm mogelijk. Verwarming aan, deuren en ramen potdicht. Knusjes onder een dekentje. Al gauw schiet het ventileren van de woning erbij in. Terwijl dat juist in de winter erg belangrijk is.

Ventileren in de winter? Dit levert het op

Deuren en ramen open zetten in de winter, deze gedachte alleen al levert je kippenvel op. Wij leggen graag voor je uit wat de voordelen zijn van je woning ventileren in de wintermaanden. Grote kans dat deze pluspunten je weer doen ontdooien.

  1. Meer concentratie door frisse lucht

Werk of studeer je thuis? Dat kan best een uitdaging zijn. Geluiden of privézaken kunnen je behoorlijk afleiden. Door goed te ventileren laat je nieuwe zuurstof binnen. En laat het nou net zo zijn dat voldoende zuurstof super belangrijk is voor je brein.

 

  1. Bacteriën en virussen worden afgevoerd

We zijn ons meer dan ooit bewust van bacteriën en virussen. Reden genoeg om het huis te ventileren. Virussen, bacteriën en vieze luchtjes gaan naar buiten, in ruil voor verse buitenlucht. Zet deuren en ramen tegenover elkaar open. Zo zorg je voor een goede luchtstroom.

 

  1. Minder kans op koolstofmonoxide-vergiftiging

Koolstofmonoxidevergiftiging is levensgevaarlijk. Voorkom CO-vergiftiging door ventileren. Juist door alles dicht te houden, ontstaat er een tekort aan verse lucht. Voorkom dit probleem, door goed te ventileren.

 

  1. Minder kans op schimmelvorming

Na het douchen en tijdens het koken kan er schimmelvorming ontstaan. Hoe? Schimmels groeien extra hard in warme en vochtige ruimtes. Zorg dus goed voor ventilatie. Let er wel op dat ander ongedierte niet naar binnen kruipt tijdens het ventileren. Een hordeur of raamhor is een handige oplossing om dat probleem voor te zijn.

mooie hordeur

  1. Huisstofmijt? Weg ermee

Warm en vochtig. Deze termen hebben we al een paar keer laten vallen. Ook de huisstofmijt blijkt goed te groeien in een warme en vochtige omgeving. Regelmatig de frisse luchtstroom activeren is dus al helemaal belangrijk wanneer je last hebt van huisstofmijt.

‘Kan het raam weer dicht?’ Hoe vaak heb je dat gezegd in je leven? Gelukkig kun je ventileren tactisch aanpakken. Ventileer bijvoorbeeld de woonkamer, wanneer jij even de slaapkamer opruimt. Of zorg voor een goed ventilatiesysteem.

Bekijk ook:
Hoe maak jij je slaapkamer klaar voor de winter?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.