Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tips schuttingen tuin
Tuin inspiratie

4 Tips voor het kopen van een schutting


Een schutting is een belangrijk onderdeel van je tuin of terras. Het biedt privacy, bescherming en een mooie aanvulling op je landschap. Er zijn echter veel verschillende soorten schuttingen beschikbaar, dus het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte schutting voor je huis. Zo zul je nooit spijt krijgen van je aankoop!

Houtsoort

Tuinhout is momenteel erg populair. Het is dan ook te verwachten dat je voorkeur uitgaat naar een houten schutting. Helaas is het maken van een keuze op dit gebied lastig doordat er diverse houtsoorten zijn waarvoor je kunt kiezen. Douglashout is tegenwoordig een populair type hout, vooral doordat deze optie duurzaam is. Ook de roze-achtige kleur ziet er prachtig uit. Andere goede houten waar schuttingen gemaakt van worden, zijn onder meer grenenhout, Nobifix en Red Wood.

schuttingen tips houtsoort

Materiaal

Alhoewel houten schuttingen populair zijn, worden deze hekwerken ook van andere materialen geproduceerd. Kiezen voor een andere materiaal kan een goed idee zijn, vooral omdat hout meer onderhoud vergt. Wel is dit materiaal relatief goedkoop en heeft het een prachtige look. Andere materialen waarvan schuttingen gemaakt worden, zijn onder meer beton en kunststof. Betonnen schuttingen gaan erg lang mee en hebben weinig onderhoud nodig. Ook kunststof schuttingen zijn onderhoudsarm, al kunnen ze door de weersomstandigheden helaas wel verkleuren.

Regels

Bij het plaatsen van schuttingen wil je geen ruzie krijgen met je buren. Helaas kan dit nog wel eens gebeuren. Houd je daarom bij het kopen van schuttingen aan de regels die in het Burgerlijk Wetboek zijn opgenomen. Hierdoor voorkom je hopelijk onenigheid en zelfs als je buren toch niet blij zijn met de nieuwe schutting, zul je niet in de problemen komen. Je hebt er namelijk voor gezorgd dat je schutting voldoet aan de eisen van je gemeente!

schuttingen tips regels

Inkijk

Bij het kopen van een schutting moet je nadenken over hoeveel planken ze bevatten. Zo kun je onder meer kiezen voor een 19-planksschutting, wat betekent dat de schutting 19 planken bevat. Een 23-planksschutting behoort ook tot de mogelijkheden, deze heeft dus 4 planken meer per scherm. Het is belangrijk om hier goed over na te denken omdat het aantal planken invloed heeft op de inkijk van de schutting: hoe meer planken, hoe minder inkijk. Dit betekent in principe dat een 23-planksschutting de beste optie is als je veel privacy wilt in je tuin.

Bekijk ook:
15x Schutting ideeën
36x Tuin ideeën
10x Kant en klare hagen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.