Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

slaapkamer vloerbedekking
Wooninspiratie

3 tips voor het kiezen van de juiste kleur vloerbedekking


Vloerbedekking kiezen kan een van de moeilijkste dingen zijn bij het inrichten van je huis. Ben je het eens over de stijl, het vezeltype, het patroon en de kwaliteit, dan volgt nog de keuze van de kleur. Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom drie tips voor het kiezen van de juiste kleur.

3 tips voor het kiezen van de juiste kleur vloerbedekking

1.      Begin bij de kleur van de bank

Als je vanuit een nog helemaal in te richten huis begint, bepaal je voor de woonkamer eerst de kleur van de bank. De reden hiervoor is dat de keuze van de stofkleuren vaak beperkter is dan die van de kleur vloerbedekking of verf.

Bij veel soorten banken kun je slechts uit vier of vijf kleuren kiezen, tenzij de bank op maat wordt gemaakt. Als je de kleur van het tapijt al hebt gekozen, kan het moeilijk zijn om een bijpassende bank te vinden in de stijl die je voor ogen hebt.

Zodra je de bank hebt gekozen, kies je eerst het tapijt en ten slotte de verf. Bij verf kun je immers uit vrijwel alle kleuren kiezen.

Gebruik dezelfde volgorde voor de andere kamers. In het geval van de slaapkamer zijn de opties voor beddengoed vrij groot, dus dan kies je eerst de kleur van het tapijt. Omdat beddengoed een kleinere investering is en relatief gemakkelijk te veranderen, kun je vervolgens eerst de kleur van de verf kiezen.

slaapkamer vloerbedekking

2.      Kies neutrale kleuren voor tapijt

Er is een reden waarom neutrale kleuren vloerbedekking het meest verkocht worden. Tapijt heeft een grote impact op een kamer, en felle kleuren in een grote ruimte kunnen overweldigend zijn. Daarnaast is het vervangen van tapijt relatief kostbaar.

Tenzij je de middelen hebt om je vloerbedekking om de paar jaar te vervangen, kun je de kleur op de vloer het beste neutraal houden. Gebruik meer gedurfde kleuren voor andere, minder kostbare elementen van de kamer. Denk aan kussens op de bank, beddengoed en lampen.

3.      Zo onderscheid je je

Een geweldige manier om je toch met vloerbedekking te onderscheiden, is om tapijt met een print of een trendy verweerde look te kiezen. Hier vind je een combinatie van beide.

tapijt in slaapkamer

vloerbedekking kiezen tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.