Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zwarte vlonders
Balkon inspiratie Dakterras inspiratie Tuin inspiratie

Zwarte vlonders


Zwart geschilderd hout in de tuin, terras of balkon vind ik super mooi. Dat heb ik hier al eerder laten zien. Zwarte schuttingen, zwarte houten meubels, zwarte pergola, noem maar op. Ze geven de tuin een moderne en stoere uitstraling, anders dan bijvoorbeeld onbewerkt of transparant gelakt hout. Maar wat je eigenlijk niet zo vaak ziet, zijn zwarte vlonders. Opvallend, want ook zwarte vlonders kunnen je tuin een stoere uitstraling geven. Daarom ben ik even op onderzoek uit gegaan.

Zwarte vlonders

Zwarte vlonders balkon

Houten vlonders zwart schilderen

Houten vlonders kan je heel goed schilderen, ook in de kleur zwart. Een belangrijke reden waarom mensen het niet doen, is niet omdat ze het niet mooi vinden, maar is omdat het veel werk en tijd kost. Vooral als je het hout dekkend zwart wilt schilderen, is het noodzakelijk om de houten vlonders in meerdere lagen te schilderen. Vind je dat geen probleem en zelfs leuk om te doen, dan is het aan te raden om eens goed na te vragen bij de bouwmarkt of een hout- of verfspecialist welke verf je het beste kunt gebruiken om jouw beoogde resultaat te krijgen.

Composiet vlonderplanken

Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om het zelf te schilderen, dan kan je het natuurlijk laten doen. Of je gaat voor composiet vlonderplanken. Composiet is een combinatie van houtvezel en thermoplastische kunststof, ook wel bekend als Wood Plastic Composite (WPC) of Hout Kunststof Composiet (HKC). Door verschillende voordelen ten op zichte van normale houten vlonders, worden composiet houten vlonderplanken steeds populairder.

Composiet vlonderplanken voordelen

– Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus ook zwart;
– De composiet vlonderplanken splinteren niet;
– Het is onderhoudsvriendelijk;
– Het biedt bescherming tegen verkleuring.

Zwarte vlonders balkon schilderen

Zwarte vlonders tuin

Zwarte vlonders

Zwarte composiet vlonders

Zwarte vlonders balkon

Zwarte vlonders balkon

Zwarte vlonders balkon

Zwarte vlonders schilderen

Zwarte vlonders terras

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Bas
  30 januari 2018 at 19:29

  Zwart hout is geweldig!
  Het mooiste is zwart gebrand hout, met lijnolie afgewerkt – eventueel met wat pigment om het zwart te versterken, bv ebben.
  Voor vloeren werkt dat helaas niet zo goed, regen zorgt ervoor dat de olie al snel verdwijnt en uiteindelijk worden de planken steeds minder zwart. Maar voor wanden, plantenbakken en andere verticale projecten is het prima zwart te branden. Zoek maar eens op Shou Sugi Ban…

  grtz, Bas

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.