Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Scandinavisch balkon
Balkon inspiratie Scandinavisch interieur

Zo creëer je een Scandinavisch balkon


Door al het gestress en gehaast overdag, hebben we bij het thuiskomen behoefte aan rust en ontspanning. Daar hoort een rustgevende inrichting bij: de Scandinavische inrichting. Deze stijl kenmerkt zich door veel witte tinten en een minimalistische sfeer en vormt daardoor een sterk contrast met de drukte van alle dag. In dit artikel laten we zien hoe je ook je balkon deze inrichting geeft.

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Net als in een Scandinavisch interieur dien je voor een Scandinavisch balkon wit als basiskleur te nemen. Witgeverfde muren, vloeren, deuren en plafonds zijn kenmerkend voor een Scandinavisch balkon. Dit zorgt voor rust, maar ook voor een groter lijkend balkon, waardoor de stijl vooral populair is voor kleine balkons. Oriënteer je goed op de verschillende tinten wit die je kunt combineren; er zijn er namelijk nogal wat.

Balkon meubilair

Richt het balkon verder in met passend meubilair. Voor een Scandinavisch balkon zijn dat vooral handwerk tuinmeubelen, gemaakt van natuurlijk materiaal. Met name meubelen van teakhout of wicker zijn geschikt. Hoewel wicker geen natuurlijk materiaal is, heeft het wel een heel natuurlijke uitstraling. Tegelijkertijd is het net zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk als kunststof. Ook staal en aluminium zijn geliefde materialen. Deze zorgen in combinatie met het wit voor een industriële look.

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Het meubilair hoeft niet per se allemaal wit of grijs te zijn. Teveel wit kan namelijk ook te kil overkomen.  Zorg daarom ook altijd voor wat kleur. Zo steekt de warme kleur van een teakhouten tuinmeubel mooi af tegen een witte muur. Ook pasteltinten komen mooi uit in een Scandinavische inrichting. Deze kleuren kun je aan je balkon toevoegen in de vorm van kussens, kleedjes en andere accessoires.

Grafische prints

In Scandinavische inrichtingen wordt veel gebruik gemaakt van grafische prints. Accessoires als kussen en kleden hebben vaak een blok-, streep- of ruitmotief. De prints hebben meestal natuurlijke kleuren of pasteltinten, maar ook felgekleurde items worden niet geschuwd. Ook canvasdoeken van kunst of gezinsfoto’s doen het goed. Een Scandinavische inrichting heeft namelijk altijd een persoonlijke touch nodig.

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Scandinavisch balkon

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.