Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer met Finse en Deense invloeden
Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Woonkamer met Finse en Deense invloeden


Vandaag wil ik deze heerlijke woonkamer laten zien, vol leuke inspiratie ideeën. Het is de woonkamer van creatief koppel die midden in het centrum woont van Finse hoofdstad Helsinki. Het is een tweekamerappartement die volledig werd ontworpen door Fins interieurarchitect Samuli Pöllänen, nog vóórdat de koppel hiernaartoe verhuisden. Ze waren dan ook super aangenaam verrast tijdens hun eerste bezichtiging. Het is een woonkamer om verliefd op te worden!

Woonkamer met Finse en Deense invloeden

Woonkamer met Finse en Deense invloeden

Eigenlijk het gehele appartement, maar vooral in de woonkamer, is het heerlijk licht. Niet alleen door de spierwit geschilderde houten vloer en de strak bewerkte witte wanden. Ook de grote ramen, die vanuit twee kanten enorm veel natuurlijk zonlicht leveren, zorgen ervoor dat het een heerlijke lichte woonkamer is.

Wit en kleur

Zowel de man als vrouw werken in de creatieve sector en zijn grote liefhebbers van Scandinavisch design. Ze zijn half Fins en half Deens, daarom willen ze ook dat hun interieur inrichting een mix van beide culturen bevat. Je ontdekt er zelfs beetje een Japanse vibe met minimalistische strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet.

Woonkamer met Finse en Deense invloeden

Maar in de woonkamer vind je toch ook heel veel vrolijke kleuren, waarin de twee prachtige kleurrijke vloerkleden de belangrijkste leveranciers zijn. En de vele vakken van de boekenkast zijn bijna allemaal gevuld met boeken in verschillende kleuren.

Scandinavische meubels

Naast de boekenkast vind je een met zorg uitgekozen meubelselectie met duidelijke Scandinavische invloeden. De bank komt bijvoorbeeld van IKEA en als lage stellingrek hebben ze gekozen voor de Woody Column High kast van het Deense Hay. Ook de kleine bijzettafels in geometrische vormen zien er super Scandinavisch uit.

Woonkamer met Finse en Deense invloeden

Woonkamer met Finse en Deense invloeden

Andere leuke ideeën opdoen voor de woonkamer? Ga naar de woonkamer inspiratie categorie! En als je de Scandinavische stijl mooi vindt, ga naar de categorie Scandinavisch interieur.

Bron: Sfgirlbybay.com | Fotografie: Pauliina salonen | Stylist: Laura Seppänen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.