Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur Vintage interieur

Woninginrichting van Marie & Frederic


Na meer dan vier jaar rondgereisd te hebben, vestigde Marie Fabre en Frederic Escudier zich in Siem Reap, Cambodja, waar zij dit schitterende huis met 2 slaapkamers voor $300.000,- hebben gebouwd.

Inburgering was het laatste wat Marie Fabre en Frederic Escudier in gedachten haden toen ze Siem Reap, Cambodja, bezocht in 2003. Ze waren op de helft van een vier jarige rondreis die hen namen van Cuba naar China naar Marokko en India.

Woninginrichting van Marie & Frederic

Maar dit pittoreske stadje hier in de buurt van de ‘Angkor Wat tempels’ lokte het Franse paar keer op keer terug, totdat ze uiteindelijk toch besloten hebben zich hier te vestigen. “Siem Reap is zo rustig. Wij hielden van de tempels, het landschap, de koeien en waterbuffels. Het leek een makkelijke plek om te wonen. ” Aldus het Franse paar.

Aanvankelijk woonde het echtpaar in een eenvoudige houten huis. Maar in 2008, na de opening van een boetiek, de Wa Gallery, waar zij kleurrijke Boeddha hoofden en kostbare sieraden verkopen, was mevrouw Fabre klaar voor een meer comfortabele plek. “Ik zei tegen Frederic: “Als je hier wilt blijven, gaan we een huis bouwen, ” Aldus Marie.

Vlakbij hun winkel, vonden ze een 14.000 m2 grote kavel gevuld met palmbomen, mango, mandarijn bomen en een traditionele Cambodjaans huis. Ze wilde echter iets dat meer modern, luchtig, licht en simpel, maar vol persoonlijkheid was. Daarom besloten ze het oorspronkelijke huis intact te houden, om vervolgens een architect in te huren om een aangrenzende constructie te bouwen.

“We hadden een algemeen idee van wat we wilden, maar we hadden iemand nodig om onze ideeën op papier te zetten,”

De inrichting

Het lange, smalle huis van maar liefst 3.000 m2 is verdeeld over twee verdiepingen, met een slaapkamer die de gehele bovenverdieping in beslag nam. De grote keuken, woonkamer en nog een 2e slaapkamer bevinden zich op de begane grond.

Woninginrichting van Marie & Frederic

Glazen wanden werden neergezet om een open ruimte te creëren en om te profiteren van de overvloedige zonneschijn van Cambodja. “Soms moet ik een zonnebril in huis dragen”. De glazen wanden brengen ook de tuin ‘in het huis’.

Plafonds zijn 10 meter hoog en er zijn slechts enkele muren en deuren in het huis – zelfs de twee baden zijn slechts gedeeltelijk omsloten in een halve cirkel gemaakt van glazen bouwstenen. Deuren zorgen voor geslotenheid, als een gevangenis. Zij wilden zich vrij voelen.

In tegenstelling tot de meeste huizen in Cambodja, waar glanzende vloertegels veel worden gebruikt, bestaat de vloer van dit huis uit een enorme, witte cementen doek, bestaande uit ronde plastic mallen van verschillende maten, die gevuld zijn met roze, rode en blauwe pigmenten. Dit geeft een heel apart effect.

Andere uitbarstingen van kleuren komen terug in de neon accentverlichting, kersen-rood en lime-groen Pantone-geïnspireerde stoelen, glazen vazen in een veelheid van vormen en tinten en vintage kasten gecoat met verfstrepen. Het is dan ook vrij duidelijk dat ze van kleur houden.

Via NY Times

Woninginrichting van Marie & Frederic

Woninginrichting van Marie & Frederic

Woninginrichting van Marie & Frederic

Woninginrichting van Marie & Frederic

Woninginrichting van Marie & Frederic

Woninginrichting van Marie & Frederic

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Vloerkleed
    28 oktober 2010 at 13:05

    Erg apart, niet iets voor mijn eigen kamer, maar toch erg mooi!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.