Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur

Marloes & haar woninginrichting


Wie is Marloes?
Marloes is: illustrator/vormgever, oprichter van Naked Design – www.nakeddesign.nl, plaatjeskijker, grote vriendelijke reuzin, wilde weldoener, eigenwijs, Utrechtenaar, chaoot, buitenmens, trotse eigenaar van twee katten: Roosje en Micha, liefhebber van bergen en water (rivier, zee, meer, sloten, in bad gaan), boerderijen en ruïnes.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik ben altijd al beeldend ingesteld geweest. Ik was als kind al gefascineerd door kleine dingen: insecten, mineralen, schelpjes en knikkers en dergelijke. Ook het bekijken van veel films, het lezen van vele strips en allerlei tijdschriften en het fotograferen voedden mijn groeiende honger naar beeld. Knutselen met papier, kleurmateriaal en hout deed ik graag.
Na de middelbare school kon ik eindelijk een gerichte keuze maken om mijn beeldend vermogen in te zetten: dit werd het grafisch lyceum Amsterdam (visualiseren). Na deze opleiding werd mij de mogelijkheid duidelijk dat ik een vervolgstudie aan de kunstacademie zou kunnen doen. Tijdens de open dag van de Hogeschool voor de Kunsten viel mij de goede sfeer op. Ik heb mij tijdens de opleiding ‘illustratief vormgeven’ op diverse gebieden enorm ontwikkeld. Ik heb veel leuke herinneringen aan de tijd op de HKU.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Als freelancer is geen dag hetzelfde. Ik begin in mijn studio met het lezen van mijn mail en het bekijken van de ’to do’ lijst. Als er een opdracht is werk ik daaraan en heb ik contact met de klant. Zoniet, dan maak ik sieraden of maak ik vrij werk om mezelf te blijven ontwikkelen. Bellen, klantenwerven, surfen op het web, facturen maken, offertes aanvragen, administratie doen, kletsen en overleggen met mn studiogenote Anneke en schoonmaken zijn gebruikelijke activiteiten. Dit alles onder het genot van een flinke dosis muziek.
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik fotografeer graag en ga op zoek naar plekken van inspiratie (het moderne ‘schatgraven’) in binnen- en buitenland. Ik ben eigenlijk continu bezig met mijn werk en ik zou niet anders willen – het is bijna een verslaving. Ook rommel ik graag in mijn kleine tuintje – maak ik bos- en strandwandelingen, breng ik een bezoekje aan de stoffenmarkt, lees ik tijdschriften, spreek ik af met vrienden of familie, bezoek ik concerten en struin ik marktplaats en Etsy af.

Wat doe je het allerliefste?
kijken, dromen. reizen en knuffelen met mn poezenbeesten

Beschrijf eens de inrichting van jouw huiskamer?
Een levendige bedoening met seventies accenten, oranje en paars. Sinds kort combineer ik dit met spullen uit de jaren 50. Ik heb ook veel tweedehands of gevonden spullen – het is ongelofelijk wat mensen soms weggooien!

Ik wil graag de IKEA meubelen vervangen door meubelen uit deze periode. In de woonkamer hangt een japanse litho, een Bauhaus-archiv poster en een schilderijtje gemaakt foor mijn geliefde oud-tante Annie. Doordat ik maar over één raam beschik in de woonkamer is alles witgeschilderd. Ik ben vrij kleinbehuisd en moet daarom ook creatief omgaan met de ruimte.

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Moeilijke keuze! Het wordt de prachtige Weisdorf-lamp of het paarse klokje dat ik van mijn moeder gehad heb en mijn hele leven al ken.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Verval (denk aan ruïnes, schimmels en mossen), met mijn camera op pad gaan, architectuur, de natuur, films zoals The Dark Crystal, oude foto’s, gevulde letterbakken, rommelmarkten, illustraties, kunst en droge humor.

Wat zijn je favoriete woonwinkels?
Decenniadesign in Tilburg en AyaLiving in Utrecht

Beschrijf eens de inrichting van jouw werkruimte?
Mijn studio is licht, ik kan fraaie wolkenluchten zien en de Dom van Utrecht. Ik heb gelukkig veel tafelruimte, 7 naaimachines, een stellingkast gevuld met prachtige boeken en materiaal zoals spuitbussen, acrylverf en een stellingkast met bakken met textiel geordend op kleur. Op de vensterbank en in de kasten staan inspirerende spulletjes en vrolijke figuurtjes en er staan ook enkele geadopteerde planten.

Jouw tip voor de lezer?
blijf nieuwsgierig; blijf je verwonderen – er is zoveel moois, maar dat moet je wel willen zien.

Waarom Utrecht?
Utrecht is een bruisende stad, er gebeurt veel op creatief en cultureel gebied, de centrale ligging, leuke smalle straatjes, de rijke geschiedenis, en mijn vrienden die er ook wonen.

Wat is je lievelingsstad en waarom?
Momenteel is dat Amsterdam – een heerlijke overdosis aan fraaie details! – De schitterende grachten en de grachtenpanden, de Amsterdamse School-architectuur, de originele winkels, de bedrijvigheid.

Ooit eens overwogen om te verhuizen naar een andere stad?
Mijn vriend woont in Den Bosch en dit vind ik een hele fijne stad, veel fraaie architectuur, veel groen en veel vriendelijke mensen.

In hoeverre heeft jouw kunst een verband met de inrichting van jouw huis?
Ik denk de details, en ook een soort ruwheid of puurheid.

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtigMarloes & haar woninginrichtig

Marloes & haar woninginrichtig

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.