Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie
Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie


Na twee kleine slaapkamers afgelopen twee keer, gaan we vandaag binnenkijken in een hele ruime slaapkamer. Het is de slaapkamer van architecte Cathie Curran, die samen met haar man in een vier verdieping telende herenhuis in Londen woont. Toen het stel het huis een aantal jaar geleden gingen bezichtigen, was het een bouwval van de ergste klasse. Tóch ging de architecte de uitdaging aan om er haar droomhuis van te maken. En dat is zéker gelukt. Hieronder zie je het resultaat van hoe haar inspirerende slaapkamer is geworden!

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie

Slaapkamer suite met inloopkast en badkamer

Het is een hele fijne ruime en lichte slaapkamer. Cathie besloot er een complete slaapkamer suite van te maken inclusief een half open badkamer en inloopkast. Hoewel het interieur zich kenmerkt met een echte Scandinavische witte stijl, was er ook heel veel kleur te vinden in bijvoorbeeld de woonkamer en de keuken. De voordeur is zelfs felgeel geschilderd, dezelfde kleur als de keuken achterwand.

Witte vloer, witte muren en witte meubels

Voor de slaapkamer daarentegen heeft ze het bewust rustig gehouden. Daar bestaat het kleurenpalet voornamelijk uit grijs en vooral heel veel wit. De originele houten vloer is wit geschilderd, net als alle strak gestuukte muren. En ook het bed en alle kasten zijn strak wit.

Opbergruimte

Cathie vond opbergruimte erg belangrijk. Daarom heeft ze een grote inbouwkast gemaakt over één van de grote muren, die enorm veel opbergruimte biedt voor van alles en nog wat. Hiernaast heeft ze op de grens van de slaapkamer en de badkamer nog een extra kast op maat laten maken, die van de vloer tot aan het plafond loopt. Deze kast wordt dus ook gebruikt als een soort scheidingswand. Extra opslagruimte vind je bovendien ook bij het bed. Er is een speciale kast gecreëerd, die aan één kant het hoofdeinde vormt van het bed, terwijl het aan de andere kant een boekenkast is met handige lades. Praktisch, maar vooral ook erg strak en mooi.

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie

Witte slaapkamer suite van architecte Cathie

De slaapkamer is mooi, maar de badkamer mag er wezen. Een ruime luxe en lichte badkamer met strak gestuukte witte wanden en chique marmeren tegels, die voorzien is van moderne gemakken zoals een vrijstaand bad en een luxe ruime inloopdouche.

Bron: Boligmagasinet.dk | Fotografie: Lisbett Wedendahl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.