Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting
Binnenkijken Industrieel interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur

Wendy van Woudenberg en haar woninginrichting


Wie is Wendy van Woudenberg?

Ik woon met mijn vriend, twee kinderen en hond in een jaren dertig huis in de omgeving van Utrecht. Een fijne plek op 20 minuten van de stad en vlakbij de bossen: the best of both worlds.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Fotograferen en bloggen zijn de dingen die ik het liefste doe, daar kan ik helemaal in op gaan. Ik blog sinds 2005 en in 2010 ben ik met mijn blog beeldSTEIL fotografie & styling begonnen. Daar is begin 2012 een tweede blog bij gekomen: The Scandinavian Side of Life. Na een tweejarige opleiding styling en vormgeving ben ik steeds meer de kant van de fotografie opgegaan. Op beeldSTEIL en The Scandinavian Side of Life kan ik alles wat me inspireert combineren: fotografie, styling, interieur, design en grafisch ontwerp.

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Fotograferen is een grote passie. Ik maak veel vrij werk, maar fotografeer ook in opdracht. Ik heb verschillende cursussen, workshops en een fotografieopleiding aan het Utrecht Centrum voor de Kunsten gedaan. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de basisopleiding aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Verder zit ik in het derde jaar van een studie pedagogiek en doe ik vrijwilligerswerk voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Voor een groot deel werk en studeer ik vanuit huis, een luxe. Het is heerlijk om mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen werkomgeving te creëren. Via de sociale media en bloggermeetings heb ik veel contact met andere creatievelingen. Met name instagram, pinterest en twitter zijn favoriet. De keerzijde is dat ik ook vaak ’s avonds en in het weekend aan het werken, studeren of bloggen ben. De verleiding om weer achter de computer te gaan zitten is soms groot.

En je vrije dag?
Op mijn vrije dag ga ik het liefst met fototoestel het bos in of naar een leuke stad. Ik ga regelmatig naar een filmhuis, tentoonstelling of concertje. Het liefst in de kleinere concertzalen van Utrecht en Amsterdam. Thuis kijk ik naar een goeie film of series zoals Mad Men of het Deense Borgen.

Wat betekent woninginrichting voor jou?

Interieur vind ik leuk en belangrijk, maar het hoeft niet allemaal perfect te zijn. De inrichting van ons huis is heel flexibel en constant in beweging. Ik schuif regelmatig met meubels en verander accessoires. De grote witte wand boven mijn bureau fungeert als moodboard. Daarop verzamel ik beeld, quotes en illustraties die me inspireren.

Hoe zou jij jouw woninginrichting omschrijven?

Mijn smaak is industrieel en Scandinavisch. De basis – vloeren en muren – is rustig in wit en grijstinten. Als een lege bladzijde die ik steeds opnieuw kan vullen met mooie accessoires, (grafische) details of accentkleuren. Dat zijn nu de kleuren vintageblauw en mosterdgeel.

Mijn smaak is erg Scandinavisch georiënteerd, ik hou van die sfeer en de materialen. In januari ga ik beginnen met de inrichting van een houten huis in Noorwegen. Ik kan niet wachten.. !

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

Dat zou dan de oude ijzeren postkast zijn. Hij is uniek en heeft een stoere, industriële uitstraling. De kast staat in de woonkamer en is in gebruik als bureau. Ideaal, want er zitten 25 grote opbergvakken in. Mijn verzameling vintage camera’s staat er in, maar ook stapels notitie- en plakboeken vol ideeën, een mand met maskingtape en boeken. Net als de inrichting verandert ook de indeling van de kast regelmatig, net waar ik zin in heb.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Uit (inter)nationale tijdschriften over interieur, fotografie en kunst. Blogs, pinterest, fotografie, muziek, (sociale) media, citytrips en reizen. Het liefst naar Noord-Europa, ik kom veel in Noorwegen. De natuur daar is overweldigend, maar ik plan ook altijd een paar dagen in de stad. In Noorwegen zijn Oslo en Trondheim favoriet, in Denemarken Aarhus en Kopenhagen. In februari ga ik eindelijk naar Stockholm, deze stad staat al heel lang op mijn wensenlijstje. Ik heb er veel enthousiaste verhalen over gehoord, dus ik ben blij dat het er nu van gaat komen. In Berlijn ben ik een aantal keer geweest, de creative vibe daar is opvallend. Je voelt je er meteen thuis.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Dat is lastig kiezen.. Piet Hein Eek in Eindhoven is een hele inspirerende plek. De combinatie van werkplaats, winkel, expositieruimte en restaurant is uniek. Ik kan daar een hele dag doorbrengen. Dichter bij huis ga ik graag naar Strand West. Een groot woonwarenhuis van vier verdiepingen in een oud stadskasteel in Utrecht. Ze verkopen er meubels en accessoires van bekende en nieuwe, jonge ontwerpers. Ik ga er graag heen om ideeën op te doen of als ik op zoek ben naar een mooi cadeau.

Jouw tip voor de lezer?
Laat je niet te veel afleiden door trends, volg je eigen weg en creëer ze zelf…

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Wendy van Woodenberg en haar woninginrichting

Fotografie: © Wendy van Woudenberg | beeldSTEIL

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Design | Salon Time | AnnaGee
    11 december 2013 at 21:30

    […] the home of Wendy van Woudenberg of Beeldsteil via Inrichting Huis […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.