Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keukeneiland
Keuken inspiratie

Voor welke keukenopstelling kies jij?


De opstelling van de keuken is één van de belangrijkste beslissingen die je maakt tijdens het ontwerpproces. Met een keukenopstelling bepaal je namelijk hoe efficiënt en comfortabel de keuken ingericht wordt. Met een verkeerde inrichting en opstelling kan de keuken ongemakkelijk aanvoelen. Daarnaast bepaalt ook de ruimte hoe de keuken opgesteld zal worden en wat de mogelijkheden zijn. Wij hebben een aantal voorbeelden van keukenopstellingen om jou een beeld te geven welke opties je allemaal hebt.

Eilandkeukens

Eén van de meest gekozen opstellingen is een eilandkeuken. Een kookeiland of een spoeleiland midden in de ruimte. Een prachtige keukenopstelling wanneer je hier de ruimte voor hebt. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden te bedenken waardoor er wel een eiland in bijna elke keuken past.

Keukeneiland

Keukeneiland

Keukeneiland

Rechte keukens

Is jouw keuken erg smal of klein? Dan is een rechte keuken een mooie optie. Een rechte keuken bevindt zich aan één zijde van de ruimte tegen de wand. Hierdoor wordt de ruimte zo optimaal mogelijk benut en heb je toch voldoende loop-, werk- en bergruimte.

Rechte keuken

Rechte keuken

Rechte keuken

Hoek keukens/L-keukens

Een hoek keuken is vooral heel praktisch omdat het veel opbergmogelijkheden biedt. In de hoek van de keuken kan je ruime kasten plaatsen waar je veel in kwijt kunt. Je gebruikt daarnaast ook nog eens twee zijdes van de ruimte waardoor je ook vaak meer werkruimte hebt. Ook een L-keuken heeft een hoek waardoor twee zijdes met elkaar verbonden zijn. Dit is een populaire keukenopstelling omdat dit in de meeste ruimtes wel past. Ook hier is in de hoek van de L-keuken ook veel opbergruimte te creëren.

Hoek keuken

Hoek keuken

Hoek keuken

U-keuken

Een U-keuken heeft maar liefst 3 zijdes en zorgt ervoor dat het echt een knusse keuken wordt. De U-keuken kan tegen drie wanden geplaatst worden maar kan ook bestaan uit een kookeiland gekoppeld aan de keuken waardoor je dus aan één zijde een bar zou kunnen creëren.

u-keuken

u-keuken

u-keuken

Parallel keuken

Tenslotte is er ook nog de parallel keuken. Dit is een mooie keukenopstelling in een smalle en/of lange ruimte. Dit is eigenlijk het dubbele van een rechte keuken: namelijk twee keukenblokken tegenover elkaar geplaatst tegen de wanden. De tussenruimte zorgt ervoor dat je alles gauw bij de hand hebt en toch ook veel berg- en werkruimte hebt.

parallel keuken

parallel keuken

parallel keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.