Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vrieskist of vrieskast
Keuken inspiratie

Vrieskist of vrieskast?


Wij hebben een koelvriescombinatie in onze keuken. We zijn er op zich blij mee, maar soms hebben we behoefte aan meer ruimte. Als we een keer flink boodschappen hebben gedaan, zitten zowel de koelkast als de vriezer gelijk helemaal vol. De koelkast raakt gelukkig vrij snel weer leeg, maar de spullen in de vriezer blijven over het algemeen iets langer staan. Dit betekent dat er weinig meer bij kan. Daarom zouden we eigenlijk meer vriesruimte willen hebben. Als het niet in dit huis is, omdat we er eigenlijk geen ruimte voor hebben, dan zéker in ons volgend huis. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk stiekem al een beetje rondgekeken naar de mogelijkheden. Het valt me op dat veel mensen twijfelen tussen een vrieskist of een vrieskast.

Voor al deze mensen, en natuurlijk ook een beetje voor onszelf, hebben we de vrieskist en vrieskast met elkaar vergeleken. Hieronder vind je alle voordelen en nadelen. We zijn benieuwd wat jouw voorkeur is!

Vrieskist

Een vrieskist is een grote ‘kist’ met een deksel. Vrieskisten worden voornamelijk gebruikt in de horeca, zoals restaurants, café’s en hotels. Dit komt omdat een vrieskist meestal erg groot is. Het kleinste formaat begint vanaf 250 liter, maar je hebt ook hele grote vrieskisten van meer dan 600 liter.

Dit kan een voordeel zijn, omdat je lekker veel dingen kunt invriezen, maar het kan ook een nadeel zijn. Het nadeel is dat het één grote kist is, die heel lastig in te richten is. In veel reviews hebben we gelezen dat het inrichten en het organiseren van een vrieskist de grootste uitdaging is. Hierdoor vergeet je soms zelfs dat je bepaalde dingen te lang hebt ingevroren en hierdoor bedorven raken.

Daarnaast, vanwege het formaat, plaats je een vrieskist ook niet zomaar in je keuken. Meestal worden vrieskisten in de garage, schuur of bijkeuken geplaatst.

Mensen hebben vaak het idee dat vrieskisten veel duurder zijn dan vrieskasten. Dit is absoluut niet waar. Liebherr vrieskisten bij horecatraders.com zijn al verkrijgbaar voor €629,-. Deze hebben een inhoud van 299 liter.

vrieskist

Voordelen

  • Lekker groot;
  • Iets zuiniger dan vrieskast.

Nadelen

  •  Je kunt het niet zo eenvoudig in de keuken passen;
  • Het is een uitdaging om het goed te organiseren;
  • Minder keuze.

Vrieskast

Een vrieskast is eigenlijk hetzelfde als de vriezer van een koelvriescombinatie. Het verschil is dat een vrieskast een losstaand apparaat is. Het grote voordeel is dat je het gewoon in de keuken kunt plaatsen. Als vrijstaand apparaat, maar het mooiste is een inbouwvrieskast. Hierdoor wordt het een mooi geheel met de rest van je keuken. Vrieskasten hebben verschillende vakken, waardoor het een stuk makkelijker te organiseren is. Hoeveel vakken je hebt, is afhankelijk van hoe groot de vrieskast is.

Je hebt hele kleine vrieskasten van 30 liter, maar je hebt ook hele groot vrieskasten met dubbele deuren van meer dan 1000 liter. Een vrieskast met een inhoud van 299 liter heeft ook een prijs van rond de €629,-.

vrieskast

Voordelen

  • Compact: neemt weinig ruimte in de keuken;
  • Je kunt het heel goed organiseren;
  • Veel keuze.

Nadelen

  • Iets minder zuinig dan vrieskist.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.