Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kantoorinrichting

Vitra Uten.Silo wall organiser


Met opbergaccessoires in verschillende vormen en maten, met metalen haken en klemmen schept de Uten.Silo orde op het kantoor, in de keuken, in werkplaatsen en in kinderkamers. Het Vitra Design Museum produceert de Uten.Silo in het originele ontwerp uit 1969, maar ook in een kleinere uitvoering die in 1970 tot stand kwam.

Prototype van Vitra Uten.Silo

Het prototype voor Uten.Silo werd op de beurs van Frankfurt gepresenteerd in 1969, en Dorothee’s echtgenoot, investeerde 250.000 DM om de productie aan de gang te krijgen. De eerste Uten.Silos op de markt kwam in december 1969, en verkocht het bijzonder goed in Europa en de VS, waar ze aanvankelijk werden verkocht onder de naam “Wall-All”.

Vitra Uten.Silo II

In 1970 ontwierp Dorothee een kleinere versie, Uten.Silo II. Beide waren een grote hit, maar productie stopte vanwege de oliecrisis in 1974. In 2002, begon het Vitra Design Museum beide maten van de Uten.Silo opnieuw uit te geven die geleverd wordt in een verscheidenheid van kleuren, meestal wit, rood en zilver.

Vitra Uten Silo wall organiser

Vitra Uten Silo wall organiser

Vitra Uten Silo wall organiser

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Normann Copenhagen Pocket organizer | Inrichting-huis.com
    27 december 2016 at 11:00

    […] De Normann Copenhagen Pocket organizer is een wandorganizer, die verkrijgbaar is in vier verschillende formaten en meerdere kleuren. Het heeft een eenvoudig en minimalistisch ontwerp met een stijlvolle ronde vorm. Je kunt één Pocket organizer aan de muur ophangen, maar je kunt er ook meerdere bij elkaar ophangen. Twee, drie, of zelfs vier, in verschillende of in dezelfde formaten. Op die manier kan je een grote wandorganizer samenstellen, die een beetje doet denken aan de Uten Silo van Vitra. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.