Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Industrieel interieur Scandinavisch interieur

Janette van Tol & de inrichting van haar huis


Wie is Janette van Tol?
Janette van Tol (30 jaar) woont samen met haar vriend Michiel Nagtegaal (36 jaar) en haar twee poezen Iris en Azira in Delft. Janette is freelance Interieurstyliste en Communicatieadviseur Digitale Media.

In 2009 heeft ze haar opleiding Interieurstyling aan de Artemis Stylingacademie in Rotterdam afgerond. Daarnaast heeft ze ook de opleiding Communicatie (Reclame, Media & Design) aan de Hogeschool INHOLLAND te Rotterdam gevolgd.

Janette is momenteel, samen met haar vriend, druk met het renoveren van hun toekomstige huis. Het is een herenhuis uit 1922 met winkelruimte waar atelier gehouden zal worden en in de toekomst creatieve workshops zullen worden gegeven.

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?
Op het moment werk ik zo’n vier dagen per week als interim Communicatieadviseur Digitale Media bij een bank. Een erg afwisselende baan. Elke dag is weer anders. Dat vind ik zo fijn aan freelancen. Ik hoef niet perse te weten hoe de dag van morgen eruit ziet.

Naast mijn werk ben ik samen met mijn vriend erg druk met de renovatie van ons nieuwe woon-winkelpand. Bijna al mijn vrije tijd wordt hieraan besteed. Gelukkig vinden we het erg leuk om mee bezig te zijn!

En je vrije dag?
Dan ben ik dus veelal met ons nieuwe huis bezig. Uiteraard probeer ik ook af en toe even lekker uit te slapen. Daarnaast blog ik graag (zie: www.stylingblog.nl) en ga ik graag lekker shoppen en lunchen of uit eten met familie en vrienden.

Wat is je lievelingsstad en waarom?
Eigenlijk heb ik er twee, namelijk New York en Barcelona. Beide steden zijn erg inspirerend, creatief, bruisend en er is veel te zien. Wellicht komt Stockholm ook nog op mijn lijstje, want daar gaan we binnenkort naartoe. Ik wilde hier erg graag naartoe om inspiratie op te doen voor ons nieuwe huis. Scandinavisch design spreekt me namelijk erg aan. Uiteraard hoop ik er ook veel leuke interieurspullen en kleding te kopen!

Beschrijf eens de inrichting van je nieuwe huis.
Ons nieuwe huis richten we zo licht en zo ruim mogelijk in. Net als in ons huidige appartement wordt de basis wit. Wit reflecteert licht. Op alle verdiepingen komt een gietvloer met vloerverwarming. Het ontbreken van radiatoren, drempels en afscheidingen zorgt ervoor dat de ruimten nog groter lijken.

Een staalconstructie vervangt de steunwand op de eerste verdieping. Deze stalen balken laten we in het zicht om een industriële look te creëren. Op zolder krijgen we een vide die ook weer zorgt voor lichtinval en er worden schuifdeuren geplaatst die verdwijnen in de wanden.

De badkamer is ontworpen rondom een vrijstaand corian designbad. Grote ramen zorgen voor veel daglicht. Een spiegel wordt geplaatst over de volledige breedte en zorgt dat de ruimte nog groter lijkt.

De open keuken bestaat uit een groot kookeiland en een kastenwand. Het eiland is zo ingedeeld dat je naar de gasten kijkt terwijl je kookt.

Alle oude elementen in het huis, worden in ere hersteld. Glas-in-lood blijft gehandhaafd, nieuwe ornamenten worden geplaatst, de trap met originele spijlen wordt gerenoveerd en de houten balken op zolder blijven in het zicht.

Als het nieuwe huis af is, kan je het hier weer bewonderen!

Je mag één ding van jouw huidige inrichting meenemen naar je nieuwe huis. Wat neem je mee?
Mogen het er ook twee zijn? Mijn ‘Colour Plaid’ en ‘Butte Turtle’ van Scholten & Baijings. Dit ontwerpduo maakt zulke mooie dingen. Altijd heel basic, maar dan met een mooi detail. Helemaal mijn stijl.

Wat zijn je favoriete interieurwinkels?
Toevallig ben ik van de week nog naar Nijhof in Baarn geweest. Altijd leuk! Of de webshops: La Vie Jolie (www.laviejolie.nl), Bijzonder Mooi (www.bijzondermooi.nl), Made by GUP (www.madebygup.nl) en Het Kleine Warenhuis op de Prairie (www.hetkleinewarenhuisopdeprairie.nl).

De eerstvolgende aankoop voor je huis is?
Dat zijn er heel veel! Maar op dit moment zijn we bezig met de keuken. Een moeilijkere keuze dan ik dacht. De droomkeuken zoals je hem in gedachten hebt, vind je namelijk nooit in de winkel. Veel details, lange gesprekken en onderhandelen maken het een intensief traject.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Eigenlijk van alles. Groot en klein. Tijdschriften, musea, designboeken, mooie steden, maar ook bijvoorbeeld een oude muur met afgebladderde verf. Hier kan je hele mooie kleurencombinaties uit halen door er een ingezoomde foto te maken.

Mijn vriend is freelance designer en door de raakvlakken met zijn vakgebied inspireren we elkaar. En wanneer ik terugkom van een afspraak met mijn ex-klasgenoten van Artemis, dan ben ik altijd helemaal hyper en loop ik over van de leuke ideëen. We zijn goede vriendinnen geworden en begrijpen elkaar erg goed.

Jouw tip voor de lezer?
Koop nooit in één keer je hele inrichting! Interieur moet groeien. Neem hier dan ook rustig de tijd voor. Daarnaast zeg ik altijd, houd de basis van je interieur rustig en probeer het aan te kleden met mooie accessoires. Koop bijvoorbeeld een heel mooi, misschien wat duurder, stuk en baseer daar dan de rest van je interieur op.

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Onze inspiratie:

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Huis & inrichting Jeanette van Tol

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.