Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff
Keuken inspiratie

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff


We hebben hier heel veel stoere keukens gezien met bakstenen muren en betonvloeren. Maar de keuken waar we vandaag gaan binnenkijken is wel echt heel bijzonder. We gaan binnenkijken in de keuken van de bekende fotograaf Peter Krasilnikoff, die in een super stoere woning woont gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff

Bakstenen muur, betonvloer en een muur van stalen platen

De woning is ontworpen van de fotograaf is ontworpen door de interieurarchitecten van Studio David Thulstrup. Zij hebben een interieur ontworpen wat geinspireerd is op oude pakhuizen met stalen constructies en rauwe bakstenen muren. Beide elementen zie je ook terugkomen in de keuken. Je hebt hier te maken met een enorm hoog plafond. Hierdoor komt de bakstenen muur, die van de vloer helemaal tot aan het plafond loopt, geweldig tot z’n recht. Vooral in combinatie met de andere muur, die volledig bekleed is met grote zwarte stalen platen. Uiteraard past de strakke gladde betonvloer ook helemaal bij het stoere industriële karakter van de keuken.

De bakstenen muur is bovendien erg stijlvol gedecoreerd. Naast een minimalistische zwart stang, waar meerdere koperen pannen aan zijn gehangen, zijn er aan de muur ook nog verschillende mooie beelden opgehangen.

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff

Marmeren keukeneiland

Maar eigenlijk hebben we het nog niet over het meest bijzondere gehad van de keuken. Want dat is de keuken zelf, bestaande uit een groot keukeneiland van marmer. Dan heb ik het niet over een marmeren werkblad. Nee, ik heb het over een keukeneiland die volledig van marmer is gemaakt. Het chique klassieke karakter van het marmer vormt een super bijzonder contrast ten op zichte van de industriële sfeer. Op het keukeneiland vind je de spoelbak en het fornuis.

Hiernaast is er ook een speciaal apparatenwand ontworpen, wat een beetje doet denken aan de muur met de stalen platen. In de apparatenwand vind je het keukenapparatuur zoals de koelkast en de oven, maar het bevat ook heel veel extra kasten.

De stoere keuken van fotograaf Peter Krasilnikoff

Fotografie: Peter Krasilnikoff

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.