Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Stadsboerderij 1800 Frederiek
Binnenkijken Industrieel interieur Landelijk interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur

Stadsboerderij uit 1800 van Fredriek


Wie is Fredriek Verkroost-van Doorn?
Mijn naam is Fredriek, ik ben 52 jaar oud, al meer dan 30 jaar samen met Bob en moeder van dochters Makien (25) en Marjolein (24). Onze oudste dochter is interieurontwerper en styliste en onze jongste dochter is fotografe en samen zijn we eigenlijk een heel goed (en vaak melig) team!
Vroeger verhuisden we behoorlijk wat, maar we wonen nu alweer 15 jaar in de Achterhoek. Onze stadsboerderij uit eind 1800 staat middenin het centrum van Eibergen en onze ‘achtertuin’ is een prachtig groot park. Als het aankomt op interieur, dan zie ik overal wel wat in, van alles is nog wat te maken en ik gooi niet gauw wat weg. Daarnaast geniet ik veel van natuur, houd enorm veel van dieren en ben ik altijd creatief bezig.

Stadsboerderij 1800 Frederiek

Stadsboerderij slaapkamer

Stadsboerderij keuken

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk drie dagen in de week in de houtbewerking voor een stichting in Apeldoorn. Meubels maken en opknappen zijn echt een grote hobby van mij en ik doe dit werk dan ook graag. De overige dagen gebruik ik om te werken voor mijn eigen bedrijf Frechic; mijn webwinkel in tweedehands meubelen en accessoires.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn webwinkel zie ik niet als werk, maar als een ‘uitdehandgelopenhobby’. Omdat ik met Frechic
veel op markten sta, ben ik ook veel op pad om ‘nieuwe’ spulletjes te zoeken. Een werkdag bestaat dan uit een rondje kringlopen, rommelmarkten of Marktplaats adresjes… Ik zie het als een grote uitdaging om de meest mooie spullen voor zo weinig mogelijk te kunnen kopen. De spullen die ik koop hebben een verweerd of doorleefde uitstraling en passen eigenlijk in ieder interieur. Vaak koop ik de spullen ook met het idee ze te verkopen, maar ze blijven altijd iets langer in huis staan dan gepland 😉 …Vind ik niet erg!

En je vrije dag?
Vrije dagen zijn er voor mij niet echt. Mijn oudste dochter maakte voor ons een compleet interieurplan en ongeveer een jaar geleden zijn we begonnen met het daadwerkelijk uitvoeren en verbouwen van ons huis. Nu ben ik eigenlijk iedere ‘vrije’ dag bezig met schuren, verven en klussen. Onze bovenverdieping is nu ‘af’ en nu is de benedenverdieping aan de beurt. Het is wel fijn om eindresultaat te zien, want dit motiveert ook om de rest nu aan te pakken. En als het dan straks af-af is, wordt het geweldig!

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Interieur inrichting betekent voor mij constant in beweging zijn, overal inspiratie uit halen en rust vinden in die verandering.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

Ik vind het lastig om mijn stijl in een hokje te stoppen. Het is een mix van brocante, landelijk en industrieel met Scandinavische invloeden, maar altijd: licht, ruim en overzichtelijk.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
De sfeer!

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Instagram, Pinterest, Facebook, maar ook de woonbeurzen en woonbladen. Mijn oudste dochter en ik maken onszelf soms gek met alle inspiratie die we elkaar heen en weer appen. Soms kunnen we er gewoon niet van slapen!!

Wat is je favoriete woonwinkel?
In woonwinkels kom ik eigenlijk zelden, maar laat ik antwoorden: de kringloop ;)!

Jouw tip voor de lezer?
Probeer je interieur eigenheid te geven door je persoonlijke eigendommen en je grote liefdes van objecten een podium te geven en durf die te laten zien of tentoon te stellen.

10

Vintage koffers

Stadsboerderij wit interieur

Witte houten vloer boerderij

Vintage hanglampen

Groene glazen vazen

Brocante kast Frederiek

25

24

23

22

7

6

4

Stadsboerderij 1800 Frederiek

Ronde vloerkleed slaapkamer

Houten bankje

17

16

15

14

13

12

11

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Indrukwekkende verbouwing van oude boerderij in België | Inrichting-huis.com
    20 maart 2016 at 11:00

    […] mij heel erg aan. Hier heb ik al een paar super stoere binnenkijkers van laten zien, zoals de stadsboerderij uit 1800 van Fredriek of de Scandinavische woonboerderij uit Tsjechië. En ook de stijlvolle woonboerderij die ontworpen […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.