Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed


Ik ben liefhebber van speelse interieurs. Een speelse indeling, niveauverschillen of een vide spreekt mij bijvoorbeeld ook erg aan. Elementen die een kamer anders maken dan ‘normaal’.

Vandaag wil ik jullie inspireren met een super leuke slaapkamer. Een slaapkamer van een éénkamerappartement met een woonoppervlak van 67m2. Middels een grote stoere loft-achtige schuifdeur, die lichtgrijs is geschilderd, is het gescheiden van de lichte open woonkamer. Het begint al goed met deze schuifdeur, maar je wordt nogmaals verrast als je de slaapkamer in gaat.

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed

Terwijl de woonkamer voorzien is van een donkere eiken houten vloer, is de houten planken vloer in de slaapkamer volledig wit geschilderd, net als alle wanden.

Op maat gemaakt bed in nis

Aan de rechterkant vind je het bed, dat ingericht is in een soort grote nis. Daar heb je bovendien te maken met een ronde muur, waar twee kleine ramen aanwezig zijn. Aan de ene kant maakt deze nis het lastiger om de slaapkamer in te richten, maar aan de andere kant zorgt het hier voor een uniek speels effect. In plaats van een ‘normaal’ bed, hebben ze hier gekozen om een op maat gemaakt bed te maken. Het is een soort podiumkast, gemaakt van witte houten planken, waarop een groot matras is geplaatst. Zowel links als rechts vind je een klein trapje, om het opstappen en afstappen makkelijker te maken.

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed

Het leuke is dat er op het podium nog voldoende ruimte is voor leuke decoratie accessoires. De stapels boeken bijvoorbeeld naast het matras met de plant erop. En achter het bed vind je een muurtje, waar het nachtlampje op is geplaatst. Bij het raam zijn zelfs vensterbankjes aanwezig om spullen op te plaatsen.

Hoogglans zwarte kledingkast

Tegenover het bed vind je een stijlvolle hoogglans zwarte kledingkast met klassieke paneeldeuren. Het hoogglans zwart vormt een super mooi contrast met al het wit in de slaapkamer. Dat geldt ook voor de kleine zwarte schapen vloerkleed en de twee fotolijsten aan de wand.

Dit is nog niet alles, naast de zwarte kledingkast heb je ook nog toegang tot een kleine inloopkast. Die laat ik volgende keer aan jullie zien.

Speelse slaapkamer met een op maat gemaakt bed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.