Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer
Inloopkast inspiratie

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer


Als je slechts één slaapkamer hebt, moet je bijna altijd je kledingkast een plek geven in de slaapkamer. Hier heb ik al een aantal slaapkamers laten zien die zelfs ingericht zijn met een inloopkast, waarbij de populaire PAX kasten van IKEA zijn gebruikt. Ook in onderstaande slaapkamer is een inloopkast ingericht. Een inspirerende en creatieve smalle DIY inloopkast.

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer

Het is de slaapkamer van een klein eenkamerappartement van 60m2. De slaapkamer is met de 12m2 vrij ruim en door de twee grote ramen ook heerlijk licht. Er is dus genoeg ruimte aanwezig om er een smalle inloopkast in te richten.

Scheidingswand inloopkast

Om de inloopkast een écht inloopkast karakter te geven, is er een scheidingswand geplaatst. Een vaste scheidingswand die strak gestuukt en wit geschilderd is. Doordat de muur niet helemaal tot aan het plafond loopt en ook niet over de gehele breedte van de slaapkamer, blijft de ruimtelijkheid behouden. Door het raam zou het bovendien niet eens mogelijk zijn om de muur over de gehele breedte te laten lopen. Een bijkomend voordeel is dat de inloopkast voldoende zonlicht krijgt.

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer

DIY Wandreksysteem

Deze DIY inloopkast laat zien dat het vrij eenvoudig te realiseren is. Er is een wandreksysteem gerealiseerd, bestaande uit witte plankdragers en mooie brede houten planken. De onderste plank wordt gebruikt voor schoenen en accessoires, en ook op de bovenste plank kunnen er nog spullen geplaatst worden. Aan de onderkant van de bovenste plank is een kledingroede gemaakt met een koperen buis. Hierdoor is het mogelijk om ook kleding met kledinghangers op te hangen.

Verder vind je hier nog een kleine wandreksysteem voor gestapelde kleding en een aparte stoere vintage ladekast. Kleine accessoires maken de styling helemaal af zoals de spiegel aan de wand boven de ladekast en de leuke industriële witte hanglamp.

Aan de slaapkamer kant is de scheidingswand ook leuk gedecoreerd met verschillende soorten spiegels.

Smalle DIY inloopkast in slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Deanne
  30 oktober 2016 at 17:24

  Beste,

  Heb je enig idee waar de scheidingswand van gemaakt is cq van gemaakt kunnen worden? En hoe wordt deze bevestigd aan de wand en ook nog op de grond anders gaat de wand ‘wiebelen’?
  Ik hoor graag van je.

  met vriendelijke groeten
  Deanne

  • Reply
   Manfung
   31 oktober 2016 at 12:29

   Hoi Deanne,

   Het meest logische lijkt me een frame van houten latten, aftimmeren met gipsplaten en dan stucen en schilderen. Dit lijkt me voldoende. Om het zeker te weten, zou je dit eerst met bijvoorbeeld een timmerman moeten bespreken.

   Succes!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.