Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

sfeervol knus interieur textuur verlichting
Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Sfeervol en knus interieur door middel van texturen en verlichting


Ervaar het toppunt van moderne elegantie en comfort in dit super mooie appartement dat opnieuw is vormgegeven door de getalenteerde geesten van Konstantin Prokopenko, Anna Zorina en de PRØDECØR interieurstudio. Deze verfijnde leefruimte, op maat gemaakt voor een jonge student, straalt met een warm palet van natuurlijke tinten, natuurlijke motieven en een overvloed aan hout, waardoor een rustige oase ontstaat te midden van de bruisende stad. Aan elk detail wordt zorgvuldig aandacht besteed, van op maat gemaakt meubilair vervaardigd door lokale timmerwerkplaatsen tot massieve marmeren wastafels die de aandacht trekken.

Gelegen in een modern wooncomplex in Pushkino, is dit appartement aangeschaft voor de studentendochter. De ontwerpers, Konstantin Prokopenko en Anna Zorina, kregen de uitdaging om een interieur te ontwikkelen dat als een toevluchtsoord dient van de stadsdrukte en waar natuurlijke elementen centraal staan.

Een comfortabele zithoek, waar een loungebank gecombineerd is met fauteuils, een groot vloerkleed en een houten salontafel in een organische vorm.

Een comfortabele zithoek, waar een loungebank gecombineerd is met fauteuils, een groot vloerkleed en een houten salontafel in een organische vorm.

De grote op maat gemaakte houten kast in de woonkamer ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook handige opbergruimte.

De grote op maat gemaakte houten kast in de woonkamer ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook handige opbergruimte.

Aanpassingen en materialen

Het appartement met een oppervlakte van 103 vierkante meter hebben de ontwerpers in de bouwfase gezien en meteen wijzigingen in de indeling kunnen doorvoeren. Hierdoor was het mogelijk om de master bedroom, de inloopkast en de gastenbadkamer uit te breiden en de opening in de gang te vergroten, waardoor het pand zich met licht kon vullen.

Hoewel de initiële indeling van het appartement grotendeels intact bleef, zijn enkele veranderingen aangebracht voor optimalisatie. Muren werden licht verschoven en deuropeningen verruimd voor een comfortabele leefervaring. Zo is de ruime keuken op een hele fijne manier meer bij de woonkamer betrokken, waardoor er ook meer ruimtelijkheid is ontstaan in de leefruimte.

De ontwerpers zijn afgestapt van de klassieke vensterbankoplossing en hebben de ramen netjes omlijst met houten panelen. Er is ook aandacht besteed aan de deuropeningen en de met terrazzo versierde entree naar de woonkamer. Op de muren zijn betonlook stucwerk aangebracht en op de vloer werd Zwitsers parket gelegd. Ze waren het meteen met de klant eens dat ze een palet op zachte halftonen wilden bouwen en geen contrasterende oplossingen wilden gebruiken, dus er zijn veel gedempte natuurlijke kleurtinten in het interieurontwerp toegepast. Op een gegeven moment wilden ze een vleugje ironie brengen – zo verschenen rode accenten en, vooral geliefd onder hen, de wandlamp van Ingo Maurer in de gang.

Prachtige ruime keuken met houten kasten en eiland, gecombineerd met een terrazzo werkblad.

Prachtige ruime houten keuken met eiland en leuke barkrukken, gecombineerd met een terrazzo werkblad.

Unieke belichting

Omdat er in eerste instantie gekozen is voor rustige tinten, wilden de ontwerpers een balans van grote zachte vormen behouden om de sfeer vast te houden. Het project omvatte dus een eettafel ontworpen volgens de schetsen in het gezelschap van mooie stoelen van &Tradition, de Puffy chair van Faye Toogood for Hem, enthe Bollo chair van Fogia. Maar als we het hebben over de kern van het project: het begon allemaal met de handgemaakte Ay Illuminate hanglampen.

Niet alleen decoratieve oplossingen, maar ook technische oplossingen zijn verantwoordelijk voor de gerealiseerde sfeer. Ze zijn afgestapt van een eenvoudig algemeen verlichtingsscenario en hebben armaturen bedacht voor elke mogelijke taak. In de badkamers zijn speakers aan het plafond geplaatst, waarmee je vanaf elk apparaat verbinding kunt maken via Wi-Fi. Maar het grootste succes is de volledige samenloop van belangen met de klant, gedurende het hele project zaten ze op dezelfde golflengte.

De zon draagt bij aan de betovering van de eetkamer, met middagschaduwen die de ruimte een magische gloed geven. Daarnaast hebben Konstantin en Anna bewegingssensitieve nachtverlichting geïntroduceerd, evenals specifieke plantenverlichting die de ruimte een extra dimensie geeft.

De op maat gemaakte ovalen eettafel van hout zorgen voor een verzachtend effect, vooral in combinatie met de hanglamp van  Ay Illuminate.

De op maat gemaakte ovalen eettafel van hout zorgen voor een verzachtend effect, vooral in combinatie met de hanglamp van Ay Illuminate.

Kleurrijke accenten

Ondanks de overwegend rustgevende ambiance, hebben de ontwerpers gekozen voor heldere, rode accenten die in elk deel van het appartement terug te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is de rode Aka Tsuki lamp van Ingo Maurer in de gang.

Konstantin Prokopenko staat bekend om zijn zorgvuldige selectie van kunst in zijn ontwerpen. Kunstwerken voor dit appartement zijn onder andere afkomstig van de Art Brut Gallery, en het schilderij in de woonkamer is speciaal vervaardigd door kunstenaar Simkha Branković.

De stijl van de woonkamer is ook doorgevoerd in de slaapkamer, waar het houten hoofdbord op maat prachtig staat bij de kalkverf muur. De kleurrijke accenten komen terug in het bedlinnen, het nachtkastje en de schilderij.

De stijl van de woonkamer is ook doorgevoerd in de slaapkamer, waar het houten hoofdbord op maat prachtig staat bij de kalkverf muur. De kleurrijke accenten komen terug in het bedlinnen, het nachtkastje en de schilderij. De plant naast het bed voegt een vleugje groen toe in de slaapkamer.

De kleine badkamer is weliswaar compact, maar het is wel erg praktisch en sfeervol ingericht met terrazzo wanden en maatwerk houten meubels.

De kleine badkamer is weliswaar compact, maar het is wel erg praktisch en sfeervol ingericht met terrazzo wanden en maatwerk houten meubels.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.