Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Rosa Zielstra en haar huis
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Rosa Zielstra en haar huis


Wie is Rosa Zielstra?

Samen met Joost –met wie ik bijna 10 jaar samen ben- heb ik twee dochters: Vicky (5) en Stine (2) en wonen we in Voorburg, tegen Den Haag aan. Ik ben opgeleid tot communicatieadviseur en heb daar ook zo’n 10 jaar mijn beroep van gemaakt, binnen zowel de overheid als binnen het bedrijfsleven. De laatste jaren werkte ik als brandmanager voor een verfmerk, toen is mijn liefde voor interieur erg gegroeid. Ik werkte veel samen met woontijdschriften en ontdekte in die periode ook pinterest. Al die woonideeen! We woonden toen nog met z’n vieren op 90m2, erg veel creativiteit kon ik niet kwijt. Afgelopen zomer zijn we naar een jaren30 woning in het oude centrum van Voorburg verhuisd, waarin ik eindelijk los kon met alles wat er zat te broeien op gebied van behangetjes en verf en en en…!

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra

Wat doe je in het dagelijks leven?

Een jaar geleden besloot ik mijn baan als brandmanager bij een multinational op te zeggen! Niet omdat de baan niet beviel (de baan was fantastisch en ik had hele fijne collega’s), maar omdat ik opeens zo’n sterk verlangen had om mijn kinderen iedere dag te zien opgroeien. Een spannende stap, want hoe zou het er in de praktijk uit gaan zien? Zou ik spijt krijgen? De angst om spijt te krijgen van het níét proberen overwon en nu zijn we een jaar verder. En het is heerlijk! Geen ingewikkelde schema’s meer, geen stress als er één ziek is, iedere middag thee en schoolverhalen en fietstochtjes. Ook het sociale isolement waar ik bang voor was, is nooit gekomen. Vriendinnen (met of zonder kinderen) zie ik wekelijks maar er is nu ook meer tijd om met gepensioneerde opa’s en oma’s op te trekken. Ik ervaar dit als een hele waardevolle en liefdevolle periode.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het laatste wat ik wil als ‘stayathomemommie’ is verslonsen. Je zal mij niet in joggingpak en make-uploos op het schoolplein zien. We hebben ‘s ochtends dus een strak regime waarin iedereen geprepareerd wordt voor school en werk. Ik breng samen met Stine Vicky naar school, daarna begint onze dag. We hebben één keer in de week gym, we zien minstens één keer in de week opa(s) en oma(s), en één keer in de week zie ik een vriendin die ook haar baan opzegde om met haar zoontjes te zijn. Met haar dagdroom ik over een wens die wij delen om iets te ondernemen in Voorburg. Vooralsnog blijft dat dromen en een beetje plannetjes smeden, wie weet wordt dat ooit concreet!
Toen ik stopte met werken ben ik wel meteen ZZp’er geworden. Ik ben freelance tekstschrijver en zo af en toe doe ik een klus. Maar nooit ten koste van mijn tijd met de meisjes!
Stine gaat sinds een paar weken twee ochtenden naar de peuterspeelzaal, die momenten gebruik ik te breien, om wat te werken of –horror horror- iets in het huishouden te doen. Niet mijn specialiteit.

En je vrije dag?

De weekenden zijn heilig met z’n vieren. Op zaterdagochtend –na zwemes- gaan we naar de markt om lekkere dingen voor het weekend te kopen. Als we niet te veel sociale ‘verplichtingen’ hebben doen we spelletjes, maken we fietstochtjes en koken we uitgebreid. Zondagochtend is onze enige luie ochtend in de week. Dan blijven we vaak lang in pyjama of wordt er heel lang gebadderd. Meestal is er in het weekend ook wel een moment waarop ik even loskom van ons gezin, dan spreek ik met vriendinnen af in de stad of doe ik echt iets voor mezelf. Soms moet ik mezelf daartoe dwingen, waarna ik het ook heerlijk vind om even weg te zijn. Ik ben nu eenmaal dol op mijn gezin en ons huis, dus thuiszijn is gewoon geen straf!

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik het gezellig wilde maken. In mijn kamertje vroeger thuis, bij mijn moeder, wilde ik ook daar bijvoorbeeld een klein kerstboompje. Ik investeerde toen al in woonspullen. Zo kocht ik ooit een gouden lijst bij de Bijenkorf, zij verkochten toen etalagemateriaal. Die lijst is nog steeds een pronkstuk, maar nu voor mijn dochters. Ook mijn studentenkamer in Utrecht was knus. Heel klein ook, toen ik moest kiezen voor een gezellig bankje of een bureau koos ik voor een bankje! Tentamens leren deed ik op mijn bed, haha!

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

In de loop van de jaren is mijn smaak wel veranderd. Minder klein spul, meer investeren in een paar mooie dingen. En het liefst altijd met een verhaal. Zo is onze eettafel gemaakt van de oude bielzen van het Haagse spoor. Deze tafel stond vroeger bij mijn ouders. Een oud stoeltje van mijn oma en schilderijen van mijn opa.
Ik merk ook dat ik Scandinavisch design prachtig vind. Maar dan wel gecombineerd met weer andere invloeden. Ik zie inrichtingen voorbij komen op Instagram, die zijn inwisselbaar voor weer 30 andere huizen van instagrammers! Wit, Scandinavisch, vergrijsde tinten, wit, en had ik al gezegd wit? Voor mij ook een regel: zodra de Kwantums en de Leen Bakkers de hype oppikken en ook ‘Scandinavisch design’ gaan verkopen, dan is het time to move on 😉

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

Onze keuken. Elke centimeter hebben wij zelf verzonnen, het is helemaal onze smaak. En hij is zo groot! Koken daarin is een feest.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Ik ben iets verschoven van pinterest en de woonbladen naar instagram. Daar zitten me toch een paar inspirerende types op! Zo gaaf om te zien hoe zij buiten de lijnen denken en doen. Het is maar een handjevol, maar het zijn hele authentieke (vooral) vrouwen. Juist omdat zij zo authentiek zijn, inspireren zij mij enorm. Op interieurgebied maar ook daarbuiten.

Wat is je favoriete woonwinkel?

In Delft zat Femkeido. Zij is vorige maand verhuisd naar…..Voorburg! Ik kan mijn geluk niet op! Prachtig behang (bijvoorbeeld van Cole&Son) maar ook de mooiste bankjes. In de etalage staat een geel bankje: helemaal het einde. Nog even sparen. En waarschijnlijk pas als de meisjes op kamers gaan, want als dáár een glas chocomelk overheen gaat…

Jouw tip voor de lezer?

Wees authentiek in jouw smaak. Kopieer niet blindelings dat witte Scandinavische interieur wat je voorbij ziet komen. Vind je het wel mooi: lekker doen! Maar geef er dan jouw eigen twist aan. Maak het eigen en wees dan blij in jouw originele huis!

 

Rosa Zielstra

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Rosa Zielstra en haar huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.