Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Posterkast
Kasten Meubels

Posterkast


Toen wij onze eigen postercollectie waren begonnen, hadden we iets nodig, waar we alle posters in konden opbergen. De posters kun je natuurlijk niet opvouwen of oprollen. Ze moesten wel netjes blijven. En alle ontwerpen moeten natuurlijk ook gemakkelijk terug te vinden zijn. Daar bestaat dus maar één oplossing voor, namelijk een grote posterkast!

Posterkast

Archiefkast, documentenkast of tekeningenkast

De posterkast, ook wel archiefkast, documentenkast of tekeningenkast genoemd, moest groot zijn en voldoende laden bevatten. Voor ons was het best wel een uitdaging om een geschikt model te vinden. Bij winkels die gespecialiseerd zijn in kantoorinrichting zijn wel nieuwe tekeningenkasten van staal verkrijgbaar. Ze zijn echter allemaal vrij prijzig. Na lang gezocht te hebben, kwamen we per toeval een vintage posterkast tegen, die perfect was. Een vintage houten posterkast met grote brede laden. Deze hadden we met Annie Sloan verf nog wel in een mooie mintgroene kleur geschilderd.

Posterkast

Posterkast

Posterkast als salontafel of loungebank

Wij hebben de posterkast ook daadwerkelijk gebruikt om posters op te bergen. Heb je geen posters of grote tekeningen of documenten, maar je vindt zo’n kast wel heel mooi? Dan kan je de kast natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld als documentenkast op kantoor of gewoon als kast voor allerlei losse spullen. Je zou het zelfs als onderstel van een loungebank of als salontafel kunnen gebruiken. Het is jouw kast, dus het kan allemaal!

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Posterkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.