Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

houtkachel op meubel
Binnenkijken Modern interieur

Point Lonsdale House – Modern strandhuis in Australië


Het Point Lonsdale House is een heel bijzonder strandhuis uit Australië, die in 2018 ontworpen en ingericht is door de architecten Kim Bridgland en Aaron Roberts van Studio Edition Office. Het heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst 292m2, een langwerpig rechthoekig volume, verdeeld in vier opeenvolgende paviljoens. Elk van de paviljoens heeft een eigen dak en is toegewezen voor een specifieke functie. De paviljoens werden van elkaar gescheiden door een reeks van kleine binnenplaatsen en overdekte terrassen, waar de bewoners kunnen ontspannen.

Point Lonsdale House - Modern strandhuis in Australië

Nu ziet het huis eruit als een eiland in het midden van een verlaten strandlandschap, maar na verloop van tijd, als de tuinen groeien, bedekken ze de omtrek van het huis met heel groen. Richting de straat staat het huis tegenover een monolithisch, ruw gestructureerd oppervlak van een solide gevel, dat de privacy van de interne woning waarborgt. Het noordelijke deel van het huis is meer intiem en open. Het huis is zo georiënteerd dat openbare ruimtes opengaan naar een lange tuin in het noorden van het perceel.

Point Lonsdale House - Modern strandhuis in Australië

In de zijkamers vind je de slaapkamers. Één slaapkamer is ingericht als een ruime master bedroom, terwijl de twee andere slaapkamers iets kleiner zijn, maar wel aangevuld zijn met een badkamer en een gemeenschappelijke loungeruimte.

betonnen badkamer point lonsdale house

betonnen badkamer point lonsdale house

Centrale woonkamer en open keuken

De twee gescheiden slaapzones van het huis zijn verbonden door een centrale gemeenschappelijke leefruimte die alle bewoners heel de dag door samenbrengt. Het is het hart van de woning. De muren, het plafond en de vloer zijn bekleed met prachtige houten planken, wat een gevoel van comfort en rust creëert in een super stijlvol interieur.

eethoek grote eettafel

hanglamp boven eettafel

hout interieur

houtkachel op meubel

moderne houten keuken

buitenkamer

In dezelfde ruimte vind je ook de open keuken, die met dezelfde mooie houten planken is gebouwd. Een hoge kastenwand is gecombineerd met een groot kookeiland, dat afgewerkt is met een dik stoer keukenblad. Dezelfde combinatie van hout en beton tref je ook aan in de lage vaste kast naast de zithoek. De lage kast wordt gebruikt als podium voor een mooie zwarte houtkachel, met een opslagplek voor het brandhout, maar ook om andere mooie objecten op te plaatsen, zoals een grote schilderij en leuke planten.

Integratie tussen binnen en buiten

Deze leefruimte heeft geen open dek, maar heeft in plaats daarvan een intieme relatie met de noordelijke tuinen en het struikgewaslandschap aan de overkant. Wat in eerste instantie op een normale houten wand is aan de westkant van deze woonruimte, is eigenlijk een 4 meter brede houten pivotwand die toegang biedt naar de buitenkamer naar het noorden. Hierdoor zijn binnen en buiten op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden.

De grote openingen tussen de onderling verbonden paviljoens zorgen voor een fijne natuurlijke doorstroming, waardoor je binnen ook kan genieten van koele briesjes. Hierdoor werden airconditioning en mechanische koeling overbodig.

Point Lonsdale House - Modern strandhuis in Australië

Point Lonsdale House - Modern strandhuis in Australië

indeling woning point lonsdale house

Fotografie: Ben Hosking

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.