Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Piet Hein Eek


Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is een wereldwijd bekende Nederlandse ontwerper geboren op 29 april 1967, Nederlands trots zou je kunnen zeggen. De carrière van Piet Hein Eek begon eigenlijk in zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven. Voor zijn afstudeeropdracht had hij een prachtige kast van sloophout gemaakt waar hij mee bekend is geworden in de ontwerpwereld.

Tegenwoordig woont Piet Hein Eek in het Brabantse Geldrop en is het bedrijf gevestigd in Eindhoven. Hij houdt zich bezig met het ontwerpen van meubels, verlichting en accessoires. Daarnaast krijgt hij tevens opdrachten om gebouwen, theaterdecors, winkelinrichtingen, tijdelijke en meer permanente architectuur, schoolinterieurs, etc. in te richten.

Piet Hein Eek succes

Volgens Piet Hein Eek is zijn succes heel erg te danken aan twee dingen. Naast het feit dat Piet Hein Eek gewoon een kunstenaar is van het hoogste niveau, zijn sociale vaardigheden net zo belangrijk. Deze eye opener kwam door zijn designer collega Jan des Bouvrie, die zowel een uitstekende kunstenaar als zakenman was.

Piet Hein Eek

Het vermogen van Piet Hein Eek om tijdens het ontwerpproces vanaf het begin van een productidee tot en met de werkelijke ontmoeting tussen product en eindgebruiker te regisseren en van een context te voorzien, maakt hem zo bijzonder. De werkwijze van Piet Hein Eek is pragmatisch en zonder dogma, veelzijdig en voor velen heel erg uitnodigend.

Piet Hein Eek productiviteit

Wat Piet Hein Eek zo anders maakt dan alle andere ontwerpers, is dat hij zeer productief is. Hij wilt geen ideeënfabriek, maar juist een bedrijf. Zijn productiviteit bleek al tijdens zijn afstuderen.
Al bij de eindexamenshow had Piet Hein Eek zes exemplaren van de sloophouten kast klaar staan. Eén kast had hij vooraf als cadeau bestemd, de andere vijf konden onmiddellijk in de verkoop. Wat ook gebeurde. Ontwerp, materialisatie, productie, prijsstelling, verkoop, investering, marketing: het complete pakket werd bijeengehouden door het pragmatische credo van een ontwerper die zich niet zoals andere ontwerpers achter concepten wilden verschuilen.

Piet Hein Eek

1 Comment

 • Reply
  Nard Coolen
  17 april 2012 at 16:07

  Ik kreeg deze link binnen via google alerts. Er staat niet bij wanneer dit artikel geschreven is maar aan Wehkamp foto te zien niet zo heel lang geleden. Ik wilde er even op attenderen dat de informatie over wonen en werken in Geldrop onjuist is. Dit is ongeveer anderhalf jaar geleden, Piet Hein woont nog wel in Geldrop maar het bedrijf zit sinds 2010 op Strijp R in Eindhoven, Halvemaanstraat 30.

  Voor meer info: http://www.pietheineek.nl en http://www.facebook.com/PietHeinEek

  Met vriendelijke groeten,

  Nard Coolen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.