Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Pauwenstoel
Meubels Stoelen

Pauwenstoel


De pauwenstoel kom ik regelmatig tegen in mooie woonbladen, maar eigenlijk heb ik het nog nooit bij iemand thuis zien staan. Raar eigenlijk, want het is een prachtige stoel, die een fantastische eyecatcher kan zijn in elk interieur. De pauwenstoel staat ook wel bekend als de pauw stoel, pauwentroon of in het Engels de peacock chair.

Pauwenstoel

Zo trots als een pauw stoel!

De naam van de stoel, is natuurlijk te danken aan het bijzondere en unieke ontwerp, gekenmerkt door een mooie hoge rondvormige rugleuning. Deze rugleuning is vaak voorzien van sierlijk vlechtwerk, wat doet denken aan de imposante open staart van een trotse pauw. De pauwenstoel is een vintage rotan stoel, die eigenlijk past in elke interieurstijl. Of je nou een vintage interieur heeft, een modern interieur, een industrieel interieur of zelfs een landelijk interieur. En het is dé perfecte stoel om een interieur een heerlijke bohemian, Ibiza of Balinees tintje te geven.

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Vintage rotan stoel

Naast dat het een super mooie stoel is, zit de pauwenstoel door de hoge rugleuning ook erg comfortabel. Wel is het aan te raden om een zitkussen te gebruiken, die vaak meegeleverd wordt. De stoel is erg populair voor een buitenruimte zoals de tuin, balkon of dakterras. Maar ook binnen in huis is de pauwenstoel super leuk. Als loungestoel in de woonkamer bijvoorbeeld of als stoel in de leeshoek.

De originele vintage pauwenstoel heeft een natuurlijke rotan kleur, maar tegenwoordig is het ook verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. In het verleden heb ik het weleens gezien bij Kwantum, Xenos en Karwei. Ik heb nu een hele mooie bij Bol.com gevonden.

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Pauwenstoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.