Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

op-maat-gemaakte-rolgordijnen
Woonaccessoires

Een must voor elke woning: op maat gemaakte gordijnen


Persoonlijk ben ik een grote liefhebber van maatwerk. Op maat gemaakte inbouwkasten, op maat gemaakte tafels, op maat gemaakte banken, noem maar op. Maatwerk meubels zien er niet alleen mooi uit, de ruimte wordt daarmee ook optimaal benut. Het is wel een luxe, want alle dingen die op maat gemaakt moeten worden, kosten natuurlijk ook meer. Wat naar mijn mening wel altijd op maat gemaakt moet worden zijn gordijnen.

op-maat-gemaakte-rolgordijnen

Standaard formaten vs maatwerk gordijnen

Overal zijn gordijnen verkrijgbaar, die in standaard formaten worden geleverd. Gebruikelijke standaard formaten zijn 60x195cm, 100x195cm, 120x195cm, 140x195cm, 160x195cm, 180x195cm en 200x190cm. Je zou dus zeggen dat er altijd een formaat bij zit, die passend is voor jouw raam. Het is prima als je het niet erg vindt als niet de volledige breedte wordt bedekt van een raam. Persoonlijk vind ik dat wel noodzakelijk. Dit heeft er niet alleen mee te maken dat ik het mooier vindt als een gordijn precies net zo breed of zelfs iets breder is dan het raam, maar dit heeft ook met tocht en met het licht te maken, die erdoorheen kan komen. Voor mij zijn op maat gemaakte gordijnen dus een must.

Er zijn heel veel verschillende soorten gordijnen. Plissegordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen noem maar op. Alle soorten gordijnen zijn volledig op maat te maken.

op-maat-gemaakte-rolgordijnen-2

In deze woonkamer kan je het mooie effect zien van precies op maat gemaakte gordijnen.

op-maat-gemaakte-shutters

Shutters moeten altijd op maat gemaakt worden.

op-maat-gemaakte-gordijnen-2

Je kunt ervoor kiezen dat de gordijnen precies boven de vloer hangen.

op-maat-gemaakte-gordijnen

Maar het is ook leuk dat je de gordijnen bewust iets langer maken, zodat ze op de vloer kunnen draperen. Ook dat ziet er erg leuk uit.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.