Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin
Slaapkamer inspiratie

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin


Pia Ulin is een bekende Zweedse fotograaf. We hebben al meerdere malen mooie binnenkijkers gezien die door haar gefotografeerd zijn, vaak in samenwerking met interieurstylist Lotta Agaton. Voor het Zweedse Residence Magazine liet het creatieve duo onlangs het appartement van Pia zelf zien. Een 100m2 appartement uit Brooklyn New York, dat onderdeel is van een voormalig stoer industrieel gebouw. De gehele interieur inrichting ziet er erg mooi uit, maar het is vooral haar monochrome slaapkamer die mijn aandacht wist te trekken. Wow!

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin

Donkergrijze muren

Het is een loft appartement met een vrij open indeling. Hoewel er wel degelijk muren aanwezig zijn om de verschillende kamers te scheiden, zijn er geen echte deuren om ze af te sluiten. Er zijn heerlijke grote ramen aanwezig die belangrijk zijn voor super veel natuurlijk licht, en je hebt hier bovendien ook te maken met hoge plafonds. Deze twee kenmerken compenseren de keuze om het plafond zwart en de muren donkergrijs te schilderen. Een gedurfde keuze, maar vooral in de slaapkamer is te zien dat dit erg stijlvol kan zijn.

Tapijt

In tegenstelling tot de rest van het loft appartement, is er hier gekozen om de vloer te bedekken met tapijt. De Zweedse fotograaf vind het tóch wel fijn om een zachte warme ondergrond te hebben in de slaapkamer. De kleur beige vormt bovendien een mooie combinatie met de donkergrijze muren. Dat geldt ook voor het leuke houten bankje en de stoel naast het bed.

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin

Muurtje achter het bed

Een van de oplossingen waar Pia heel erg blij mee is, is om een muurtje te creëren achter het bed. Dit muurtje loopt over de gehele breedte van de slaapkamer en is super handig om er verschillende spullen op te bergen. Het nachtlampje bijvoorbeeld of de verschillende foto’s waar Pia enorm trots op is. Eén van de foto’s is van Amerikaanse kunstenaar Georgia O’Keeffe. Een grote inspirator voor Pia zowel als vrouw en kunstenaar.

Monochrome slaapkamer van Pia Ulin

Bron: Residencemagazine.se | Fotografie:Pia Ulin | Styling: Lotta Agaton

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.