Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Minimalistische intieme tuin
Tuin inspiratie

Minimalistische intieme tuin


In de winter maken we zelden gebruik van de tuin, en het is nog lang geen lente. Maar dat weerhoudt is niet om te dromen over de zomer, toch? In deze periode is het bovendien juist tijd om na te denken wat je met je tuin wilt doen. Je kunt alvast inspiratie opdoen, hoveniers benaderen voor offertes, en ze zouden eventueel zelfs al kunnen starten met de verbouwing van je tuin. Op die manier is je tuin al helemaal af, tegen de tijd dat het echt tuinweer is. Ideaal!

Minimalistische intieme tuin

Vandaag willen we jullie inspireren met een hele mooie tuin, die we gevonden hebben bij interieur- en architectenbureau Northbourne. Zij hebben het Wingzor project gerealiseerd, een project, waarbij de complete woning is aangepakt. Zelfs de tuin heeft dus een nieuw ontwerp gekregen.

Het is een moderne strakke woning, een vrijstaande woning, maar wel met directe buren op een paar meter afstand. In de tuin hebben ze echter geen last van meeglurende buren, dankzij de enorme hoge stenen muren/schuttingen. Het is ook niet een hele grote tuin, waardoor het heel intiem aanvoelt.

Minimalistische intieme tuin

Glazen schuifpui aan woonkamer

De tuin grenst direct aan de leefruimte, waar de ruime woonkamer en open keuken zijn ingericht. Vanuit de keuken kan je via het raam in de tuin kijken, en aan de woonkamer is een grote moderne glazen schuifpui geplaatst. De tuin is dus een echte verlengde geworden van de woonkamer. De glazen schuifpui zorgt er bovendien voor dat het lekker licht is in de woonkamer en keuken.

Minimalistische intieme tuin

Minimalistische intieme tuin

Strakke, moderne en minimalistische tuin

De tuin heeft een beetje dezelfde uitstraling gekregen als de woning zelf, namelijk strak, modern en minimalistisch. Er is gekozen voor mooie grote gespikkelde tuintegels, die een mooie combinatie vormen met de strakke witte muren/schuttingen. Met mooie stijlvolle meubels, hebben ze er een echte tweede woonkamer van gemaakt. Sterker zelfs, de twee ronde houten loungetafeltjes, de twee blauwe draadstoelen, en die heerlijke rotan hangmat zou je ook gewoon binnen in huis kunnen plaatsen.

Minimalistische intieme tuin

Planten in de tuin

Groen speelt ook een belangrijke rol in de tuin. De randen van de tuin zijn open gelaten, waar verschillende mooie planten in geplant zijn. Daarnaast is er ook een opening gecreëerd met het formaat van een tuintegel, die als een plantenbak functioneert. Deze zijn verder aangevuld met verschillende planten in verschillende mooie potten op de grond en het tafeltje.

Bron: Northbourne.co | Fotografie: Tess Kelly

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.