Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Marloes van marloeswonen en haar huis
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Marloes van marloeswonen en haar huis


Wie is Marloes?

Ik ben zo’n gevalletje “kan niet stil zitten” en ben altijd met allerlei projecten in de weer.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk full time in de export van oud papier. Daarnaast heb ik jarenlang voor galeries geschilderd en schrijf ik boeken. Daar ben ik super trots op. Ze liggen in diverse boekhandels en bijna alle bibliotheken. Daarnaast maken we veel verre reizen, meestal met de backpack op en dan zien we wel. De schaarse tijd die ik overhoud, besteed ik aan het interieur. Ik zou er de hele week mee bezig kunnen zijn. Misschien lukt dat in de toekomst, wie weet.

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik sta extra vroeg op om de dingen te kunnen doen die ik wil doen; ontbijt maken, keuken soppen, wasje draaien, nog even internetten en dan snel naar mijn werk. Ik hou van mijn werk, maar om vijf uur ga ik met dezelfde snelheid terug naar huis om verder te gaan met mijn eigen ding. TV kijken doe ik zelden. Er zijn maar een paar programma’s die ik volg. Eigenlijk kom ik zo’n acht uur per dag te kort.

En je vrije dag?

Om de twee weken heb ik een vrije middag. Die bestaat vooral uit shoppen en soppen. Een goede combi vind ik dat. Ik ben gek op winkelen. Dat zijn voornamelijk woonwinkels maar aangezien ik een schoenenverslaving heb, ga ik net zo lief de stad in. In het weekend moet ik rekening houden met mijn man. Het is stiekem best fijn dat hij alles een tandje lager doet. Zo neem ik dankzij hem nog eens de tijd om rustig uit eten te gaan of een film te pakken.

Wat betekent interieur inrichting voor jou?

Heel veel. Voor mij geldt letterlijk: Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik kan niet tegen troep, al is het bij ons echt niet altijd netjes aan kant. Frutsels en te veel prulletjes vallen bij mij ook onder troep. En als er iets niet naar mijn zin staat dan slaap ik niet tot het goed is. Eigenlijk ben ik er altijd mee bezig. Op mijn werk, in de auto, tijdens het boodschappen doen of hardlopen. Ik bedenk me altijd hoe het anders of beter kan. Het gaat automatisch.

Hoe zou jij jouw interieur inrichting omschrijven?

Ik wissel nogal eens. Meestal is het een combi van design, Scandinavisch, hout, oud en veel wit. Kleur zal je bij ons niet snel zien. Ik word er onrustig van.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?

Vind ik moeilijk. Er zijn een hoop spullen waaraan ik gehecht ben. Maar als ik een meubelstuk zou moeten kiezen, dan gaat het tussen mijn Marokkaanse bollamp van Zenza of de Rabbit lamp van MOOOI. Die heb ik allebei al zo lang. Ja, ik ga voor de lamp van MOOOI.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Instagram is een grote inspiratiebron. Op het moment doe ik vooral veel inspiratie op bij Scandinavische interieurs. Ik vind het leuk om te zien hoe ze hun strakke basisinterieurs met romantische elementen in no time smaakvol kunnen veranderen. Ze springen van de ene trend in de andere en het is bijna altijd mooi.

Wat is je favoriete woonwinkel?

Loods5, zonder twijfel. Ze kennen me als ik daar binnen loop en ik koop er altijd veel te veel. Zara Home is ook favoriet en ik kom graag op tweedehandsmarkten om rond te struinen.

Jouw tip voor de lezer?

Inspiratie opdoen bij anderen is goed, maar blijf altijd bij je eigen stijl. Het is leuk om jezelf in je interieur terug te zien, en niet een ander.

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Marloes van marloeswonen en haar huis

Volg Marloes op Instagram via de gebruiker ‘marloeswonen’!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    anne
    8 februari 2015 at 16:43

    Super!! Het zou mijn interieur kunnen zijn! Ik heb iets meer hout….mn oude kasten!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.